Αν αγαπάς το κέικ και το σουφλέ σοκολάτας τότε αυτή είναι σίγουρα μια συνταγή που θα λατρέψεις. Με μόνο τρία υλικά που όλοι έχουμε στο ντουλάπι μας και καλή διάθεση μπορείς να δημιουργήσεις την πιο ένοχη απόλαυση που θα λατρέψει όλη η οικογένεια.
Δες τη συνταγή για το πιο ζουμερό κέικ σοκολάτας ακολούθως:
ΥΛΙΚΑ
8 αυγά, large
450 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
225 γρ. βούτυρο, κομμένο σε κύβους
Για το γαρνίρισμα:
Berries
Φράουλα
Ζάχαρη άχνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 120°C στον αέρα.
- Λιώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο με τη μέθοδο μπεν μαρί.
2. Αδειάζουμε τα αυγά στον κάδο του μίξερ και τα χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να αφρατέψουν.
3. Ρίχνουμε σιγά σιγά το σοκολατένιο μείγμα μέσα στον κάδο του μίξερ που έχουμε τα αυγά και ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα. Αφαιρούμε τον κάδο του μίξερ και ανακατεύουμε λίγο ακόμα με μια μαρίζ.
4. Παίρνουμε μία αποσπώμενη φόρμα για κέικ διαμέτρου 20 εκ., την τυλίγουμε καλά γύρω-γύρω και από κάτω πρώτα με μεμβράνη, στη συνέχεια με λαδόκολλα και μετά με αλουμινόχαρτο, έτσι ώστε να μη φύγει το μείγμα κατά το ψήσιμο. Τέλος, την βουτυροκακαώνουμε.
5. Τοποθετούμε τη φόρμα αυτή πάνω σε ταψί του φούρνου, στο οποίο έχουμε στρώσει πετσέτα. Αδειάζουμε μέσα στη φόρμα το μείγμα και θα το ψήσουμε μέσα στο φούρνο με την μέθοδο μπεν μαρί.
6. Ρίχνουμε μέσα στο ταψί καυτό νερό, το οποίο θέλουμε να φτάσει μέχρι τη μέση του σκεύους.
7. Ψήνουμε στο φούρνο για 25 με 30 λεπτά.
8. Σερβίρουμε με φράουλες, berries και άχνη ζάχαρη.