Το κέικ είναι το αγαπημένο γλύκισμα που ταιριάζει άψογα με τον καφέ και το τσάι μας. Υπάρχει μια εύκολη, γρήγορη και νόστιμη συνταγή που μπορείτε να κάνετε ακόμα και για βασιλόπιτα.
Αν θέλετε να εντυπωσιάσετε στο γιορτινό τραπέζι δεν έχετε παρά να φτιάξετε αυτό το κέικ βασιλόπιτα, προσθέτωντας το “φλουρί”.
ΥΛΙΚΑ
330γρ. αλεύρι που φουσκώνει
1/2 κ.γ. μαστίχα κοπανισμένη
ξύσμα από μισό πορτοκάλι
1/2 κ.γ. αλάτι
2 αυγά
270γρ. ζάχαρη
120γρ. ηλιέλαιο
2 βανιλίνες
220γρ. γιαούρτι
Για το γλάσο :
300γρ. λευκή κουβερτούρα
30γρ. ηλιέλαιο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπωλ ρίχνουμε τα αυγά, την ζάχαρη, τις βανίλιες, την μαστίχα, το αλάτι, το ξύσμα πορτοκάλι, το ηλιέλαιο και χτυπάμε με το σίρμα για δυο λεπτά.
Στη συνέχεια ρίχνουεμ το αλεύρι, ανακατεύουμε ελαφρά και προσθέτουμε το γιαούρτι.
Ρίχνουμε το μείγμα μας σε ένα ταψί και βάζουμε μέσα στο φλουρί μας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς κελσίου για 45 λεπτά.
Βγάζουμε το κέικ και το αφήνουμε να κρυώσει καλά για να βάλουμε το γλάσο.
Για το γλάσο μας λιώνουμε την κουβερτούρα στο φούρνο μικροκυμάτων και ρίχνουμε το ηλιέλαιο και ανακατεύουμε.
Τέλος, το ρίχνουμε πάνω στο κέικ ομοιόμορφα