Ο Γιώργος Τσούλης κάνει τη μαγειρική, διασκέδαση, κι έρχεται να αποδείξει ότι όλοι μπορούν να τα καταφέρουν στην κουζίνα!

Καθημερινά στις 15:30, μαγειρεύει λαχταριστές, δροσερές συνταγές που θα μας δώσουν ιδέες για τα καλοκαιρινά μας τραπέζια.

Μαζί του μια sous chef από το… μέλλον, ρωτάει ότι θα θέλατε να ρωτήσετε εσείς.

Κοτομπουκιές με σπιτική κέτσαπ

Μερίδες: 2-4

Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά

Χρόνος Εκτέλεσης: 45 λεπτά

Αναμονή: 8 ώρες

Βαθμός δυσκολίας: Μέτρια

#tsoulotip: 1. Όσο περισσότερο μένει στο ψυγείο το μαριναρισμένο κοτόπουλο, τόσο πιο πλούσια γεύση αποκτά. 2. Προσέχουμε να δέσει καλά το μείγμα της κέτσαπ μέσα στην κατσαρόλα, ώστε να μην βγει ρευστή η κέτσαπ.

ΥΛΙΚΑ

  • 600 γρ. στήθος κοτόπουλου

  • 100 γρ. κορν φλεικς, θρυμματισμένα

  • 80 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη

  • 80 γρ. αλεύρι

  • 2 αυγά, χτυπημένα

  • ½ κ.γ. καπνιστή πάπρικα

  • αλάτι

  • πιπέρι

  • ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα

Για τη μαρινάδα:

  • 500 ml ξινόγαλα

  • 1 κ.γ. σκόρδο, τριμμένο

  • ½ κ.γ. κόλιανδρο, σκόνη

  • ½ κ.γ. κύμινο, σκόνη

  • αλάτι

  • πιπέρι

Για τη σπιτική κέτσαπ:

  • 1 κονσέρβα ντομάτα κονκασέ (400 γρ.)

  • 60 ml νερό

  • 60 ml ξύδι, από λευκό κρασί

  • 50 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική

  • 1 κ.γ. αλάτι

  • ½ κ.γ. κρεμμύδι, σε σκόνη

  • ½ κ.γ. σκόρδο, σε σκόνη

  • ½ κλ. σέλερι, χοντροκομμένο

  • ¼ κ.γ. πιπέρι

  • ¼ κ.γ. γαρύφαλλο, τριμμένο

Εκτέλεση

  1. Για τη μαρινάδα: Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε το ξινόγαλο, το σκόρδο, τον κόλιανδρο, το κύμινο, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε πολύ καλά. Αφήνουμε τη μαρινάδα στην άκρη, μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε.

  2. Για το κοτόπουλο: Σε ένα ξύλο κοπής κόβουμε σε μπουκίτσες το κοτόπουλο με την βοήθεια ενός κοφτερού μαχαιριού και τις ρίχνουμε απευθείας στην μαρινάδα.

  3. Στη συνέχεια, μεταφέρουμε το μπολ με την μαρινάδα και το κοτόπουλο στο ψυγείο για τουλάχιστον 8 ώρες (ή ιδανικά για μια ολόκληρη μέρα).

  4. Σε ένα μπολ προσθέτουμε το αλεύρι με την καπνιστή πάπρικα. Σε ένα δεύτερο τα αυγά και τα χτυπάμε πολύ καλά, ενώ σε ένα τρίτο μπολ τα θρυμματισμένα κορν φλεικς με την παρμεζάνα.

  5. Κατόπιν, παίρνουμε μία μία τις μπουκίτσες κοτόπουλο από τη μαρινάδα και αφού τις στραγγίσουμε λίγο, τις βουτάμε στο αλεύρι.

  6. Έπειτα, τινάζουμε το περίσσιο αλεύρι και τις βουτάμε στο αυγό φροντίζοντας να πιάσει γύρω γύρω.

  7. Τέλος, το βουτάμε στα κορν φλεικς με την παρμεζάνα και τις απλώνουμε σε ένα μικρό ταψί, όπου έχουμε στρώσει λαδόκολλα.

  8. Μόλις τις απλώσουμε στο ταψί, τα μεταφέρουμε στο ψυγείο για λίγο, μέχρι να σφίξει το πανάρισμα.

  9. Όταν σφίξει, τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε αρκετό ηλιέλαιο, ώστε να καλύψει τις κοτομπουκιές. Αφού ζεσταθεί, τηγανίζουμε τις κοτομπουκιές, έως ότου αποκτήσουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα. Μόλις είναι έτοιμες, αποσύρουμε από τη φωτιά και τις αφήνουμε στην άκρη, σε ένα πιάτο όπου έχουμε στρώσει απορροφητικό χαρτί.

  10. Για τη σπιτική κέτσαπ: Προσθέτουμε όλα τα υλικά για την κέτσαπ μέσα σε μία κατσαρόλα και τα σιγοβράζουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 30 λεπτά περίπου μέχρι να πήξει το μείγμα. Έπειτα, αδειάζουμε το μείγμα μέσα στο multi και το πολτοποιούμε.

  11. Σερβίρουμε τις κοτομπουκιές συνοδεύοντας τες με τη σπιτική κέτσαπ.

Κανελόνια γεμιστά με σπανάκι

Μερίδες : 4-6

Χρόνος Εκτέλεσης: 40 λεπτά

Χρόνος Προετοιμασίας: 25 λεπτά

Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολη

#tsoulotip: Πρέπει να στραγγίξουμε καλά το σπανάκι, για να μη βγάλει πολλά υγρά κατά το ψήσιμο.

Υλικά

  • 1 συσκευασία κανελόνια

  • 100 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη

  • 10 φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα

Για τη γέμιση:

  • 1 κιλό σπανάκι, πλυμένο και καθαρισμένο από τα κοτσάνια

  • 500 γρ. Philadelphia

  • 2 κρόκοι αυγού

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο

  • 2 πρέζες τριμμένο μοσχοκάρυδο

  • αλάτι

  • πιπέρι

Για τη σάλτσα:

  • 700 ml τριμμένη ντομάτα

  • 1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη

  • 2 κ.σ. ζάχαρη, κρυσταλλική

  • αλάτι

  • πιπέρι

  • ρόκα, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  • Τοποθετούμε το σπανάκι σε ένα τηγάνι μαζί με το ελαιόλαδο και το μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να μαραθεί

  • Μόλις είναι έτοιμο, αδειάζουμε το σπανάκι σε ένα σουρωτήρι και το πιέζουμε με ένα κουτάλι, ώστε να βγάλει όλα τα υγρά του.

  • Κατόπιν, το ψιλοκόβουμε πολύ καλά, το μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με το τυρί κρέμα, το μοσχοκάρυδο, τους κρόκους και αλατοπιπερώνουμε.

  • Στη συνέχεια, ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι και βάζουμε τη γέμιση σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής. Γεμίζουμε τα κανελόνια και τα τοποθετούμε σε ένα ορθογώνιο πυρίμαχο σκεύος 40Χ25 εκ.

  • Εκτέλεση για τη σάλτσα: Σε ένα multi, ρίχνουμε την τριμμένη ντομάτα, τη ζάχαρη, το σκόρδο, αλατοπιπερώνουμε και τα χτυπάμε.

  • Έπειτα, ρίχνουμε τη σάλτσα πάνω από τα κανελόνια πασπαλίζοντας με το βασιλικό και την τριμμένη παρμεζάνα.

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C στον αέρα και ψήνουμε για 20-25 λεπτά.

  • Μόλις ετοιμαστεί, το αφήνουμε λίγο εκτός φούρνου για περίπου 5 λεπτά και σερβίρουμε με ρόκα.

Carrot cake με πραλίνα φουντουκιού

Μερίδες : 8-10

Χρόνος Εκτέλεσης: 50 λεπτά

Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά

Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολη

#tsoulotip: Η μπανάνα βοηθάει να κρατηθεί το κέικ υγρό για μέρες.

Υλικά

  1. 240 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ. κοσκινισμένο

  2. 160 γρ. καρότα, περασμένα στο χοντρό τρίφτη

  3. 120 γρ. γάλα, πλήρες

  4. 110 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

  5. 100 γρ. καστανή ζάχαρη

  6. 2 ώριμες μπανάνες

  7. 2 αυγά μεγάλα

  8. 1 κ.γ. σόδα

  9. ½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

  10. ½ κ.γ. κανέλα, τριμμένη

  11. ¼ κ.γ. μοσκοκάρυδο, τριμμένο

  12. ¼ κ.γ. αλάτι

Για την επικάλυψη:

  1. 250 γρ. τυρί κρέμα

  2. 150 γρ. πραλίνα φουντουκιού

  3. 200 γρ. άχνη ζάχαρη

  • φουντούκια, για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

  • Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε το αλεύρι, τη σόδα, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο το αλάτι και τα καρότα, ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι και αφήνουμε στην άκρη.

  • Παράλληλα, χτυπάμε σε ένα multi τις μπανάνες, μέχρι να γίνει πουρές και τον αφήνουμε στην άκρη.

  • Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το βούτυρο και την καστανή ζάχαρη και χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να αφρατέψει το βούτυρο για περίπου 4 λεπτά.

  • Στη συνέχεια, ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά περιμένοντας να απορροφηθεί το πρώτο προτού ρίξουμε το δεύτερο. Έπειτα ρίχνουμε το γάλα, το εκχύλισμα βανίλιας και τον πουρέ μπανάνας. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

  • Κατόπιν, αποσύρουμε τον κάδο από το μίξερ, ρίχνουμε μέσα το μείγμα του αλευριού και με μία σπάτουλα ανακατεύουμε απαλά, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

  • Ύστερα, αλευροβουτυρώνουμε μια ορθογώνια φόρμα για κέικ 30Χ12 εκ. αδειάζουμε μέσα το μείγμα του κέικ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 45-55 λεπτά στον αέρα.

  • Τέλος, ετοιμάζουμε την επικάλυψη προσθέτοντας το τυρί κρέμα, την πραλίνα φουντουκιού σε ένα μπολ και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός, μέχρι να αφρατέψει. Έπειτα, ρίχνουμε τη ζάχαρη άχνη σε δόσεις συνεχίζοντας το ανακάτεμα, μέχρι να γίνει ένα μείγμα κι αφού ετοιμαστεί αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και το αφήνουμε στην άκρη.

  • Όταν το κέικ είναι έτοιμο, το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά μέσα στη φόρμα, το ξεφορμάρουμε πάνω σε μία σχάρα και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως.

  • Απλώνουμε το τυρί κρέμα πάνω από το κέικ, περιχύνουμε με την πραλίνα φουντουκιού, με ένα μαχαίρι στροβιλίζουμε την πραλίνα μέσα στο τυρί κρέμα και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με φουντούκια.

Βρείτε περισσότερες συνταγές στο alphatv.gr/minmasas

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ