Μια αγαπημένη συνταγή της Μαρίας Μπεκατώρου για να μην πεταχτεί το κοτόπουλο που έχει περισσέψει!
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό κοτόπουλο ψημένο και ξεψαχνισμένο
250 γρ. καλαμπόκι κονσέρβα
2 κρεμμύδια ξερά μέτρια σε φέτες
2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
2 πιπεριές Φλωρίνης ψιλοκομμένες
λίγο ελαιόλαδο
μια κονσέρβα κρέμα ή γάλα καρύδας
350 γραμμάρια μανιτάρια διάφορα ψιλοκομμένα
αλάτι
πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταίνουμε το λάδι ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι για 2′-3′. Προσθέτουμε το κοτόπουλο, το σκόρδο, τα μανιτάρια, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το καλαμπόκι, τις πιπεριές, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και αφήνουμε το φαγητό σε σιγανή φωτιά για 15 λεπτά περίπου.
Λίγο πριν από το τέλος του μαγειρέματος, ρίχνουμε την κρέμα ή το γάλα καρύδας και ανακατεύουμε να αναμειχθεί με τα υπόλοιπα υλικά. Σερβίρουμε το κοτόπουλο συνοδεύοντας το με ρύζι.
Η συνταγή της Μαρίας Μπεκατώρου δημοσιεύηκε στο περιοδικό HELLO Cuisine