Μερίδες 4 ⁄ Προετοιμασία 20′ ⁄ Μαγείρεμα 1 ώρα και 30′
Βαθμός Δυσκολίας – Δύσκολη
Υλικά
• 2 κότσια αρνίσια
• 1/2 κιλό χυλόπιτες
• 10 κολοκυθάκια µικρά
µε το λουλούδι τους
• 1 κρεµµύδι ψιλοκοµµένο
• 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκοµµένες
• 1/2 φλιτζ. του καφέ ελαιόλαδο
• 4 κ.σ. βούτυρο φρέσκο
• 1 λίτρο νερό
• 1 πρέζα πιπέρι φρεσκοτριµµένο
• 1 πρέζα αλάτι
• 1 κ.γ. κουρκουµά
• 1 πρέζα κανέλα
• 2 δαφνόφυλλα
• 3 κλωναράκια βασιλικό
Εκτέλεση
Ζεσταίνουµε σε ένα βαθύ τηγάνι 2 κ.σ. βούτυρο και 1 κ.σ. ελαιόλαδο και θωρακίζουµε τα κότσια ροδίζοντάς τα από όλες τις πλευρές. Στη συνέχεια προσθέτουµε το νερό (ή σπιτικό ζωµό λαχανικών) και τα δαφνόφυλλα, σκεπάζουµε µε καπάκι το σκεύος και τα αφήνουµε σχεδόν 1 ώρα να ψηθούν καλά και να µαλακώσουν.
Βράζουµε τις χυλοπίτες σε µπόλικο νερό όπου έχουµε ρίξει αλάτι και λίγο ελαιόλαδο, για 7΄-8΄ περίπου. Σε ένα άλλο κατσαρολάκι ζεσταίνουµε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το βούτυρο και σοτάρουµε ελαφρώς το κρεµµύδι µε το σκόρδο. Στη συνέχεια προσθέτουµε τα κολοκυθάκια κοµµένα στα τέσσερα µε τα λουλούδια τους. Μόλις µαλακώσουν, ρίχνουµε τις χυλόπιτες, αλάτι, πιπέρι, κουρκουµά και την κανέλα και ανακατεύουµε, να αναµειχθούν καλά τα υλικά.
Σερβίρουµε σε µια µεγάλη πιατέλα τις χυλόπιτες µε τους κολοκυθοανθούς και από πάνω βάζουµε τα κότσια. Ολοκληρώνουµε πασπαλίζοντας µε ψιλοκοµµένο βασιλικό.
Φωτογραφίες: ΠΑΝΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
Μία συνταγή από το Hello Cuisine