Οι κουραμπιέδες είναι από τα πιο αγαπημένα παραδοσιακά γλυκά της ελληνικής κουζίνας, που συνδέονται με τις γιορτές και τις οικογενειακές στιγμές.
Οι αμυγδαλωτοί, βουτυράτοι και τραγανοί κουραμπιέδες, με την απαλή γεύση του βουτύρου και την άχνη ζάχαρη που τους καλύπτει, αποτελούν το ιδανικό κέρασμα για τα Χριστούγεννα και άλλες εορταστικές περιστάσεις. Αν και είναι γνωστοί για την πλούσια γεύση τους, μπορείτε να απολαύσετε τη γλυκιά τους γεύση και με μια πιο υγιεινή εκδοχή, που μειώνει τα λιπαρά χωρίς να χάνει την παραδοσιακή τους γεύση.
Η συνταγή για κουραμπιέδες με χαμηλά λιπαρά
Υλικά:
- 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 50 γρ. αμύγδαλα (ολόκληρα ή ψιλοκομμένα)
- 50 γρ. ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας
- 2 κουταλάκια του γλυκού σιρόπι αγαύης ή μέλι
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1 πρέζα αλάτι
- 2 κουταλιές της σούπας νερό
- Άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα
Εκτέλεση:
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C και απλώστε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί.
- Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και τη βανίλια.
- Στην συνέχεια, προσθέστε το ελαιόλαδο ή το λάδι καρύδας και το σιρόπι αγαύης ή το μέλι. Ζυμώστε μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη.
- Αν χρειαστεί, προσθέστε το νερό λίγο-λίγο για να πετύχεις την κατάλληλη υφή.
- Σχηματίστε μικρά μπαλάκια ή μισοφέγγαρα από τη ζύμη και τοποθετήστε τα στο ταψί.
- Ψήστε για 12-15 λεπτά ή μέχρι να πάρουν ελαφρύ χρυσό χρώμα.
- Όταν κρυώσουν, πασπαλίστε τους κουραμπιέδες με άχνη ζάχαρη και σερβίρετε.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ
Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ