Δεν είναι δύσκολο να φτιάξετε τα δικά σας κρουασίνια για ένα κυριακάτικο brunch και μάλιστα να τα κάνετε ακόμη πιο νόστιμα, προσθέτοντας τυρί και μπέικον!

Τα κρουασίνια είναι must σε κάθε πλούσιο brunch, ενώ αποτελούν απαραίτητο συστατικό σε μια πιατέλα με λιχουδιές από ζύμη. Φτιάξτε τα δικά σας πολύ απλά, χρησιμοποιώντας φύλλα σφολιάτας και εμπλουτίζοντας τη γεύση τους με τα υλικά που σας αρέσουν.

κρουασίνια
Μπέικον και παρμεζάνα δίνουν πικάντικη γεύση στα σπιτικά κρουασίνια και τα κάνουν ιδανικά για κάθε πλούσιο κυριακάτικο brunch.

Υλικά:

2 φύλλα σφολιάτας
20 φέτες μπέικον
200 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
1 αβγό χτυπημένο
1/2 φλ. σουσάμι

Εκτέλεση:

Κόβουμε τις φέτες του μπέικον κατά μήκος στη μέση. Τις βάζουμε λίγες-λίγες σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λιπαρή ουσία και τις σοτάρουμε για 2΄-3΄ να βγάλουν το λίπος τους και να γίνουν τραγανές. Τις βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν και συνεχίζουμε με τις επόμενες.

Βγάζουμε το ένα φύλλο σφολιάτας απ’ το ψυγείο, το στρώνουμε στον πάγκο και το πατάμε με το χοντρό πλάστη, να ανοίξει και να γίνει πιο λεπτό. Στη συνέχεια, το κόβουμε οριζόντια στη μέση και μετά σε κάθετες λωρίδες.

Απλώνουμε σε κάθε λωρίδα φύλλου μία φέτα μπέικον και πασπαλίζουμε με λίγη παρμεζάνα. Στρίβουμε σε μπαστουνάκι και αραδιάζουμε σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα.

Μόλις τελειώσουμε και με το άλλο φύλλο και φτιάξουμε όλα τα μπαστουνάκια, τα αλείφουμε με χτυπημένο αυγό και πασπαλίζουμε με σουσάμι.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς Κελσίου, στον αέρα, για 10΄, ίσα να ροδίσουν.

Το σουσάμι χαρίζει γλύκα στα κρουασίνια. Αν δεν σας αρέσει, μπορείτε να το παραλείψετε.

Photo credits: istock

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΓΕΥΣΤΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ, ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ