Οι γιορτές έφτασαν στο τέλος τους αλλά όχι και τα leftovers από τα εορταστικά γλυκά που περίσσεψαν. Ο καλύτερος τρόπος για να αξιοποιήσουμε τα μελομακάρονα των εορτών είναι να τα μετατρέψουμε σ’ ένα απολαυστικό cheesecake.

Δείτε τη συνταγή για το πιο εύκολο και γρήγορο cheesecake με μελομακάρονα:

Για τη βάση

250 γραμ. μελομακάρονα, 80 γραμ. βούτυρο λιωμένο

Για την κρέμα cheesecake

250 γραμ. κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά πολύ κρύα), 50 γραμ. ζάχαρη άχνη, 450 γραμ. τυρί κρέμα (σε θερμοκρασία δωματίου), 1 μικρό λεμόνι ακέρωτο (ξύσμα μόνο), 1 κ.γλ. υγρή βανίλια

Για τη σάλτσα βύσσινο

1 συσκευασία κομπόστα βύσσινο 400 γραμ., 10 γραμ. κορν φλάουρ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  • Για την cheesecake συνταγή με μελομακάρονα που περίσσεψαν, αλέθουμε αρχικά τα μελομακάρονα ή τα τρίβουμε με τα χέρια σε ένα μπολ, τα ψιχουλιάζουμε δηλαδή, μέχρι να γίνουν σαν βρεγμένη άμμος.
  • Προσθέτουμε το μαλακό βούτυρο και ψιχουλιάζουμε το μίγμα.
  • Σε μία φόρμα δαχτυλίδι 20 εκ., με αποσπώμενη βάση, στρώνουμε τα θρυμματισμένα μελομακάρονα. Τα πιέζουμε καλά, με την ανάποδη του κουταλιού, να κολλήσει και να ισιώσει η επιφάνειά του.
  • Βάζουμε τη φόρμα για 10 λεπτά στην κατάψυξη. Εναλλακτικά, χρησιμοποιούμε μικρό ταψί 20 εκατοστών.
  • Στο μεταξύ, χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος με μίξερ χειρός, μέχρι να γίνει παχύρρευστη, και να σχηματιστούν απαλές κορυφές. Θα χρειαστεί περίπου 2 λεπτά χτύπημα.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε το τυρί κρέμα (απαραίτητα σε θερμοκρασία δωματίου), προσθέτουμε την άχνη, το ξύσμα και τη βανίλια. Απαλά ανακατεύουμε τα υλικά με κουτάλι.
  • Τα ρίχνουμε στην παχύρρευστη κρέμα και τα χτυπάμε σε πολύ χαμηλή ταχύτητα για λίγα δεύτερα να ομογενοποιηθούν και να γίνουν μια λεία και απαλή κρέμα, με βελούδινη υφή.
  • Αδειάζουμε την κρέμα για τη συνταγή cheesecake, πάνω στη βάση με τα μελομακάρονα.
  • Ισιώνουμε την επιφάνεια της, και τοποθετούμε τη φόρμα στο ψυγείο, για τουλάχιστον 1 ώρα, να παγώσει καλά και να σταθεροποιηθεί η κρέμα για το εύκολο cheesecake.

Εναλλακτικά το βάζουμε στην κατάψυξη για 15 λεπτά.

Για την σάλτσα βύσσινο
  • Στραγγίζουμε καλά την κονσέρβα σε ένα λεπτό σουρωτήρι.
  • Το χυμό, τον βάζουμε σε μικρή κατσαρόλα ή τηγάνι και προσθέτουμε το κορν φλάουρ.
  • Ανακατεύουμε συνέχεια, για 2-3 λεπτά σε χαμηλή φωτιά, με σύρμα, και  αφήνουμε να δέσει η σάλτσα και να πυκνώσει.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά, κι αφήνουμε να καταλαγιάσει ο βρασμός.
  • Προσθέτουμε τα καλά στραγγισμένα βύσσινα και ανακατεύουμε.
  • Αφήνουμε τη σάλτσα βύσσινο να κρυώσει και να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Την απλώνουμε στο παγωμένο cheesecake.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΕΥΚΟΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ, , ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ