Μερίδες 2 ⁄ Προετοιμασία 40′ ⁄ Μαγείρεμα 30′ ⁄

Βαθμός Δυσκολίας – Μέτρια

Υλικά
Για τη µαρέγκα
• 250 γρ. ασπράδια αβγών
• 500 γρ. ζάχαρη άχνη
• 1 πρέζα βανίλια

Για την κρέµα
• 300 γρ. γάλα
• 100 γρ. αλεύρι µαλακό
• 75 γρ. νισεστέ
• 3 κρόκους αβγών
• 120 γρ. ζάχαρη
• 1 πρέζα βανίλια
• χυµό από 1 λεµόνι
• ξύσµα από 2 λεµόνια

Για την τάρτα
• 500 γρ. αλεύρι
• 400 γρ. βιτάµ
• 400 γρ. ζάχαρη άχνη
• 4 αβγά

Εκτέλεση
Μαρέγκα
Χτυπάµε στο µίξερ και σε δυνατή ταχύτητα τα ασπράδια µε 370 γρ. από την άχνη για 18΄ περίπου. Όταν οµογενοποιηθούν και σφίξουν, προσθέτουµε την υπόλοιπη ζάχαρη (130 γρ.) πασπαλιστά, για να δέσει το µείγµα, και τη βανίλια.

Κρέµα
Σε µια κατσαρόλα και σε µέτρια φωτιά ανακατεύουµε δυνατά µε το σύρµα το γάλα, τη ζάχαρη, το νισεστέ, τους κρόκους και το αλεύρι έως ότου πάρουν βράση. Αφήνουµε 2΄-3΄, να δέσει η κρέµα, χωρίς να σταµατήσουµε το ανακάτεµα και την αποσύρουµε από τη φωτιά.

Τάρτα

Χτυπάµε στο µίξερ το βούτυρο µε τη ζάχαρη για 2΄ και στη συνέχεια προσθέτουµε τα αβγά και το αλεύρι και συνεχίζουµε τη λειτουργία του µίξερ µέχρι να αποκτήσουµε µια σφιχτή ζύµη.

Απλώνουµε τη ζύµη σε µια ταρτιέρα ή τη µοιράζουµε σε ατοµικές. Αδειάζουµε από πάνω την κρέµα και ολοκληρώνουµε µε τη µαρέγκα. Βάζουµε το γλυκό στο ψυγείο για λίγη ώρα να σταθεροποιηθεί και σερβίρουµε.

Φωτογραφίες: ΠΑΝΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Μία συνταγή από το Hello Cuisine

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ