Η σπιτική εκδοχή του trend της ρυζογκοφρέτας σε μια light γλυκιά και υγιεινή παραλλαγή, αυτά τα μπισκότα είναι το τέλειο σνακ για όλες τις ώρες.
Οι ρυζογκοφρέτες κυκλοφορούν πια σε διάφορες γεύσεις, σε γλυκές και αλμυρές εκδοχές. Αυτή εδώ η συνταγή χρησιμοποιεί δημητριακά ρυζιού και τα μετατρέπει σε πεντανόστιμα μπισκότα με κάλυψη σοκολάτας, ελαφριά και υγιεινά.
Υλικά:
240 γρ. κουβερτούρα κομμένη σε κομμάτια
3 φλ. δημητριακά νιφάδες ρυζιού
1 κ.σ. ρόφημα καφέ
1/2 κ.γ. αλάτι
Εκτέλεση:
Κόβουμε τη σοκολάτα σε κομμάτια και τη λιώνουμε σε μπεν μαρί πάνω από σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τον καφέ και το αλάτι κι ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε μέσα τις νιφάδες ρυζιού κι ανακατεύουμε με σπάτουλα να καλυφθούν με τη σοκολάτα.
Στρώνουμε μια λαμαρίνα με λαδόκολλα. Παίρνουμε με ένα κουτάλι ποσότητες από το μείγμα και τις αραδιάζουμε δίπλα-δίπλα στο ταψί, σχηματίζοντας μπισκότα μεσαίου μεγέθους.
Αφήνουμε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου και στη συνέχεια βάζουμε για 2 ώρες στο ψυγείο να σφίξουν και να σταθεροποιηθούν.
Photo credits: istock