Μανιτάρια γεμιστά με λαχανικά, με μεσογειακά αρώματα από ντομάτα και φέτα, στα οποία κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί.
Τα μανιτάρια, που σε περιόδους νηστείας αντικαθιστούν ιδανικά το κρέας, σε μια γευστική παραλλαγή, που μπορεί να παρουσιαστεί ως ιδανικό ορεκτικό στο τραπέζι, ως μεζές για την παρέα, ακόμη και ως ελαφρύ βραδινό σνακ.
Υλικά:
500 γραμμ. μανιτάρια portobello
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 κολοκύθι κομμένο σε καρέ
1 καρότο κομμένο σε καρέ
2 ντομμάτες κομμένες σε καρέ
1 κ.γ. θυμάρι
200 γρ. φέτα σε τρίμματα
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Σκουπίζουμε καλά τα μανιτάρια με μια πετσέτα και αφαιρούμε τα κοτσάνια τους, τα οποία στη συνέχεια ψιλοκόβουμε. Ζεσταίνουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι το ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι με το σκόρδο.
Ρίχνουμε στο τηγάνι τα κοτσάνια των μανιταριών μαζί με το καρότο και το κολοκύθι. Προσθέτουμε και το θυμάρι, αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε το σοτάρισμα σε δυνατή φωτιά, να βγάλουν τα λαχανικά τα υγρά τους και να μαλακώσουν, γύρω στα 5-7΄. Τότε κατεβάζουμε από το μάτι, προσθέτουμε τη ντομάτα και τη φέτα κι ανακατεύουμε.
Λαδώνουμε καλά ένα πυρέξ και βάζουμε μέσα τα μανιτάρια. Τα γεμίζουμε προσεκτικά με το μείγμα μας χρησιμοποιώντας ένα μικρό κουταλάκι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς Κελσίου στον αέρα για 10΄.