Το γκασπάτσο, η κρύα αρωματική σούπα των Ισπανών, είναι ένα τέλειο ιδανικό γεύμα για τα καυτά μεσημέρια που έρχονται.

Το μυστικό ενός καλού γκασπάτσο είναι οι ζουμερές, αρωματικές ντομάτες. Και με το καλοκαίρι φέτος να έχει μπει πολύ νωρίς, οι ντομάτες που βρίσκουμε στην αγορά είναι ακριβώς αυτό που πρέπει. Χρησιμοποιήστε τις για να φτιάξετε την κλασική κρύα σούπα των Ισπανών και το αποτέλεσμα θα είναι μια γευστική έκπληξη.

γκασπάτσο
Πολύ διαφορετικό από τις σούπες που έχουμε συνηθίσει, το γκασπάτσο τρώγεται κρύο και είναι γεμάτο αρώματα.

Υλικά:

1,5 κιλό ώριμες ντομάτες
2 σκελίδες σκόρδο
1 αγγούρι
1 κρεμμύδι
2 κόκκινες πιπεριές
4 φέτες ψωμί χωρίς την κόρα
50 ml ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Φύλλα βασιλικού για γαρνίρισμα

Εκτέλεση:

Πλένουμε τις ντομάτες, τις χαράζουμε ελαφρά στο κάτω μέρος και τις βυθίζουμε για 1΄-2΄ σε κατσαρόλα με βραστό νερό. Στη συνέχεια τις ξεφλουδίζουμε προσεκτικά, κόβουμε τη σάρκα τους στη μέση και τις βάζουμε στο multi.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τη μία πιπεριά, χτυπάμε να αναμειχθούν και συνεχίζουμε με το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το ψωμί, αλάτι και πιπέρι.

Χτυπάμε ξανά, μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί και να γίνει σαν σούπα, χωρίς μεγάλα κομμάτια. Αν χρειάζεται, προσθέτουμε λίγο νερό ή χυμό ντομάτας.

Σκεπάζουμε το γκασπάτσο και το αφήνουμε για 2 ώρες στο ψυγείο να παγώσει.

Κόβουμε την πιπεριά που έχει μείνει στην άκρη και το αγγούρι σε πολύ μικρά κομμάτια. Σερβίρουμε την κρύα σούπα σε ποτήρια και γαρνίρουμε με τα ψιλοκομμένα λαχανικά και 2 φυλλαράκια βασιλικού.

    Ο χρόνος που αφήνουμε το γκασπάτσο στο ψυγείο βοηθά στο να αναδειχθούν όλες οι γεύσεις.

    Photo credits: istock

    ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ, , , ,

    Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
    ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ