Η Μυρτώ Αλικάκη είναι γνωστή για την αγάπη της για τη μαγειρική. Η γνωστή ηθοποιός μπαίνει συχνά στην κουζίνα και μαγειρεύει υγιεινές συνταγές. Μια από τις πιο ένοχες απολαύσεις της είναι το παστίτσιο που φτιάχνει σε μια πιο light εκδοχή του που όμως δεν χάνει τίποτα από τη νοστιμιά του.
Δείτε τη συνταγή της Μυρτούς Αλικάκη για το vegetarian παστίτσιο ακολούθως:
ΥΛΙΚΑ:
200 γρ. φακές
μακαρόνια για παστίτσιο
7- 8 μανιτάρια
1 ξερό κρεμμύδι
1 καρότο
1 κόκκινη πιπεριά
1 ποτήρι λευκό κρασί
1 κουταλιές πελτέ ντομάτας
1 γιαούρτι
100 γρ. μυζήθρα ή φέτα
1 ποτήρι γάλα
αλάτι, πιπέρι, πάπρικα
λίγη παρμεζάνα για το πασπάλισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Για τον κιμά:
- Βράζουμε 200 γρ. φακές τόσο ώστε να «κρατάνε» λίγο.
Σε ένα βαθύ τηγάνι, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, και τσιγαρίζουμε: μία σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη, 7-8 μανιτάρια κομμένα σε μικρά κομματάκια, ένα ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο, ένα τριμμένο καρότο, και μία κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη επίσης.
2. Προσθέτουμε τις βρασμένες φακές, δύο μεγάλες κουταλιές πελτέ ντομάτας, και ένα ποτήρι λευκό κρασί αλάτι, πιπέρι, πάπρικα. Το αφήνουμε να βράσει για περίπου ένα τέταρτο, να δέσει η σάλτσα. Βράζουμε τα μακαρόνια.
3. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε ένα γιαούρτι, 100 γρ. μυζήθρα η φέτα, και περίπου ένα ποτήρι γάλα, μέχρι να γίνει ένα μείγμα παχύρρευστο.
4. Σε ένα πυρέξ ρίχνουμε τα μακαρόνια, την σάλτσα, και ανακατεύουμε λίγο να πάει παντού.
5. Από πάνω περιχύνουμε το μείγμα του γιαουρτιού, πασπαλίζουμε με λίγη παρμεζάνα, και πάπρικα και ψήνουμε στο φούρνο για περίπου ένα τέταρτο μέχρι να ροδίσει!
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!