Μοσχαράκι κοκκινιστό από την μικρασιάτικη κουζίνα με μπόλικα μπαχάρια και πλούσια σάλτσα.
Κάθε εβδομάδα το 7ΜΕΡΕΣ TV προσφέρει μια πολυτελή σειρά μαγειρικής!
6 τόμοι αφιερωμένοι στη μικρασιατική κουζίνα, μια διαδρομή 100 χρόνων σε γεύσεις και αρώματα αποτυπωμένη σε πάνω από 200 συνταγές.
Μια γαστρονομική περιπλάνηση που συνοδεύεται από ιστορικά στοιχεία, συνθέτοντας ένα νοσταλγικό κάδρο της εποχής.
Στον τέταρτο τόμο «Γεύσεις με κρέας» θα βρείτε υπέροχες συνταγές που θα ενθουσιάσουν μικρούς και μεγάλους.
Ένα γευστικό ταξίδι στο χρόνο, τότε που η Σμύρνη ήταν το Παρίσι της Ανατολής, με διαχρονικές συνταγές που ξεχειλίζουν από αρώματα και μνήμες.
Μοσχαράκι κοκκινιστό εύκολη και νόστιμη συνταγή.
Προετοιμασία: 25 λεπτά
Ψήσιμο: 1 ώρα και 10 λεπτά
Μερίδες: 5-6
Βαθμός δυσκολίας: Μέτρια
ΥΛΙΚΑ
‒ 1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας, ποντίκι
‒ ½ κ.γ. Πάπρικα
‒ 600 γρ. ντομάτα ψιλοκομμένη ή κονκασέ
‒ 400 γρ. Κρεμμύδια
‒ μία σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
‒ μυρωδικά ανάμεικτα (θυμάρι, δάφνη, δεντρολίβανο) δεμένα όλα μαζί σε ένα ματσάκι
‒ ½ λίτρο ζωμό λαχανικών
‒ 7 κ.σ. Λάδι
‒ αλάτι, πιπέρι
‒ λίγο αλεύρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
• Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια, τα κόβουμε σε λεπτές φέτες και τα σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά, μαζί με 2 κ.σ. λάδι και μερικές κουταλιές από το ζωμό.
• Κόβουμε το κρέας σε κομμάτια μεγέθους μεγάλης μπουκιάς, το αλατοπιπέρωνουμε, το αλευρώνουμε ελαφρά και το ροδίζουμε ομοιόμορφα σε άλλη κατσαρόλα με το υπόλοιπο λάδι.
• Μεταφέρουμε το κρέας στο σκεύος με τα κρεμμύδια, προσθέτουμε την ντομάτα, το σκόρδο, το δεματάκι με τα μυρωδικά, την πάπρικα και το αλάτι. Ανακατεύουμε και περιχύνουμε με τον υπόλοιπο ζωμό.
• Αφήνουμε το φαγητό να πάρει βράση και στη συνέχεια σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για μία ώρα και 10 λεπτά περίπου.
• Μόλις μαλακώσει το κρέας και δέσει η σάλτσα, δοκιμάζουμε και διορθώνουμε το αλάτι και το πιπέρι και αφαιρούμε το δεματάκι με τα μυρωδικά.
TIP
Αφήνουμε το κοκκινιστό να «ξεκουραστεί» για 10 λεπτά περίπου προτού το σερβίρουμε.