Τσικνοπέμπτη σήμερα και ο ταλαντούχος σεφ Νίκος Θωμάς, μας προτείνει μια υπέροχη συνταγή.

Μοσχίδα

ΜΟΣΧΙΔΑ ΜΕ ΛΑΧΑΝΟ ΚΑι ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΧΕΛΙ
ΥΛΙΚΑ
300 γρ. κόντρα από μοσχίδα
1/2 λάχανο κόκκινο
100 γρ. ξίδι
100 γρ. ζάχαρη
1 αβγό και 2 κρόκους επιπλέον
250 ml ηλιέλαιο
1 κ.σ. μουστάρδα Dijon
70 γρ. χέλι καπνιστό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ψιλοκόβουμε το λάχανο και το μαρινάρουμε για λίγη ώρα με τη ζάχαρη και το ξίδι. Βάζουμε σε ένα ψηλό και στενό δοχείο το αβγό, τους κρόκους, το ηλιέλαιο και τη μουστάρδα και τα χτυπάμε με το ραδομπλέντερ μέχρι να δέσει το μείγμα και να αποκτήσουμε μια αφράτη μαγιονέζα.
Σουρώνουμε το λάχανο, το στύβουμε και το ανακατεύουμε με τη μαγιονέζα φτιάχνοντας μια σαλάτα coleslaw. Χτυπάμε το κρέας να απλώσει καλά και το ψήνουμε στη σχάρα στο βαθμό που επιθυμούμε. Σερβίρουμε τη σαλάτα σε πιάτο, τοποθετούμε από πάνω το κρέας και τέλος το καπνιστό χέλι που έχουμε ζεστάνει ελαφρώς.
Περισσοτερες συνταγές στο Hello! Cuisine

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ