Τεμάχια: 10-12
Χρόνος εκτλεσης: 15΄
Χρόνος ποετοιμασίας: 10΄
Βαθμός δυσκολίας: Εύκολη
Υλικά
600 γραμμ. μοτσαρέλα κομμένη σε στικς
150 γραμμ. nachos θρυμματισμένα
200 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
70 γραμμ. φρυγανιά τριμμένη
2 αβγά (μέτρια), αραιωμένα και χτυπημένα με λίγο νερό
αλάτι
πιπέρι
ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
1. Τοποθετούμε ένα βαθύ τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε μέσα το ηλιέλαιο και το αφήνουμε να ζεσταθεί.
2. Παράλληλα, αδειάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το αλάτι, το πιπέρι και τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
3. Σε ένα δεύτερο μπολ βάζουμε τα αβγά.
4. Σε ένα τρίτο μπολ ρίχνουμε τη φρυγανιά με τα nachos και τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
5. Μόλις ζεσταθεί το ηλιέλαιο, πανάρουμε τα στικς μοτσαρέλας, περνώντας τα πρώτα από το αλεύρι, μετά το αβγό και τέλος το μείγμα της φρυγανιάς.
6. Ύστερα, τηγανίζουμε τα sticks μοτσαρέλας, γυρνώντας τα και από τις δύο πλευρές, μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα και να σχηματίσουν τραγανή κρούστα.
7. Τέλος, τα μεταφέρουμε σε πιάτο, στο οποίο έχουμε στρώσει απορροφητικό χαρτί, και σερβίρουμε.
#tsoulotip:
Το ηλιέλαιο δεν πρέπει να είναι καυτό, γιατί τα sticks θα καούν εξωτερικά και δεν θα ψηθούν σωστά εσωτερικά.
Η συνταγή δημοσιεύτηκε στο “7 ΜΕΡΕΣ TV”