Η ουσία της κουζινα, για μένα σαν μάγειρας, κρυβεται στα λιγα και καλά. Απλές καθαρές γεύσεις που θα εντυπωσιάσουν τον κάθε γνωστό και φίλο με το που τις γευθούν.

Υλικά:

1 κιλό μπάμιες

1 μυλοκοπι περίπου 1 κιλό

3 μεγάλες ώριμες ντοματες

2 σκελίδες σκόρδο

1 ξηρο κρεμμύδι

2 φύλλα Δάφνη

Ξυδι 300ml

Αλάτι-πιπερι

Λεμονι

100 ml Ελαιολαδο

 

Εκτέλεση: 

Πάμε όμως στην πράξη και να βαλουμε τα πραγματα σε μια σειρά…

Κόβουμε τις μπάμιες την αρχή και το τέλος ίσα να αφεραισουμε το ξερό κομμάτι και τις αφηνουμε σε μια λεκάνη με νερό και 200 ml ξύδι έτσι αποφεύγουμε την περίεργη αίσθηση π αφήνει στο στόμα η μπάμια

Στην συνέχεια σε μια κατσαρόλα σωταρουμε τις μπάμιες με το ελαιολαδο και σβήνουμε με το υπόλοιπο ξύδι

Οι περισσότεροι δυσανασχετούν με το κόψιμο του κρεμμυδιού όποτε ρίξτε ντομάτα σκόρδο κρεμμύδι σε ένα μπλέντερ για να κερδίσετε χρόνο και να μπορούν να το κάνουν όλοι χωρίς δικαιολογιες.

Στην συνέχεια το προσθέτουμε στην κατσαρόλα με τις μπάμιες αλάτι-πιπέρι τα δυο φύλλα Δάφνη

Όσο οι μπαμιες παίρνουν μια βράση αν είστε τολμηροί επιχειρήσετε να φιλέταρετε το ψάρι μπορειτε να ζητήσετε από τον ιχθυοπώλη σας να το κάνει η να το βάλετε ολόκληρο σε ένα ταψί αφού το αλείψετε με λαδι,αλάτι,πιπέρι,σκόρδο και λεμονι προσθέστε τις μπάμιες και ψήστε στο φούρνο για 40’ στους 170-180 βαθμούς ανάλογα τον φουρνο σας..

μην ξεχάσετε να βάλετε μπόλικη μπόλικη αγάπη

Καλή απολαυση!

 

View this post on Instagram

 

@orfanotrofeio??‍? @go_hania ? ————————

A post shared by Γιωργος Μ. Ορφανος®️ (@orfanos_g) on

www.instagram.com/orfanos_g/

Φωτογραφίες: ps_leni

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ