Μια εύκολη συνταγή για μυρωδάτα σκορδόψωμο, ιδανικά για μεζέ στο ανοιξιάτικο τραπέζι.

Μία μπαγκέτα και μερικά υλικά που όλοι έχουμε στο σπίτι μας, αρκούν για να φτιάξουμε μέσα σε λίγα λεπτά ένα νόστιμο συνοδευτικό για τη μπύρα ή το κρασί.

Νηστίσιμη Συνταγή: Μεσογειακά σκορδόψωμα με μελιτζάνα

Υλικά:

2 μελιτζάνες τσακώνικες κομμένες σε λεπτές φέτες

1 μπαγκέτα κομμένη σε λοξές φέτες

1/2 φλιτζ. ελαιόλαδο + έξτρα για το τηγάνισμα

2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες

2 κλωνάρια θυμάρι

1/2 φλιτζ. κάπαρη

200 γραμμ. χαλούμι κομμένο σε φέτες

Αλάτι

Συνταγή
Νηστίσιμη Συνταγή: Μεσογειακά σκορδόψωμα με μελιτζάνα

Εκτέλεση:

Πλένουμε τις μελιτζάνες, αφαιρούμε τα κοτσάνια και τις κόβουμε σε λεπτές φέτες. Τις αλατίζουμε και τις βάζουμε σε λεκάνη γεμάτη με νερό όσο ετοιμάζουμε τα σκορδόψωμα. Ρίχνουμε το 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και, πριν κάψει, προσθέτουμε το σκόρδο και το θυμάρι. Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να βγάλουν το άρωμά τους και στη συνέχεια αποσύρουμε.

Κόβουμε τη μπαγκέτα σε λοξά κομμάτια και, χρησιμοποιώντας ένα πινέλο, τα αλείφουμε με το αρωματισμένο λάδι. Τα αραδιάζουμε στη σχάρα του φούρνου και τα φρυγανίζουμε στους 180οC, στον αέρα, για 5΄.

Στο μεταξύ, βάζουμε στο ίδιο τηγάνι που χρησιμοποιήσαμε και πριν μπόλικο ελαιόλαδο. Στραγγίζουμε καλά τις μελιτζάνες, τις στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί και τις τηγανίζουμε λίγες-λίγες, να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές. Τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε πιάτο με χαρτί να στραγγίξουν και συνεχίζουμε μέχρι να τις τηγανίσουμε όλες.

Βγάζουμε τα ελαφρώς φρυγανισμένα ψωμιά απ’ το φούρνο και απλώνουμε σε κάθε φέτα 2 φέτες μελιτζάνας. Προσθέτουμε λίγη κάπαρη, την οποία έχουμε ήδη ξαρμυρίσει κάτω από άφθονο νερό, και σκεπάζουμε με ένα κομμάτι χαλούμι. Επιστρέφουμε στο φούρνο και ψήνουμε για άλλα 5΄, στους 200 βαθμούς Κελσίου αυτή τη φορά, να λιώσει το τυρί.

Credit photo: www.istockphoto.com

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ ΣΥΝΤΑΓΗ, , , ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ