Μέχρι τώρα, τα σοκολατένια cookies ήταν μια ένοχη απόλαυση για μικρούς και μεγάλους. Αυτή η συνταγή τα μετατρέπει σε ένα εξαιρετικά υγιεινό και δυναμωτικό σνακ που θα απολαύσετε χωρίς τύψεις!

Υγιεινά και ταυτόχρονα νόστιμα, αυτά τα cookies είναι ιδανικά για την περίοδο της νηστείας, καθώς αντί για λιπαρή ουσία περιέχουν αβοκάντο, το οποίο είναι πλούσια σε οφέλιμα ωμέγα-3 λιπαρά.

Υγιεινά και απολαυστικά, αυτά τα cookies είναι το τέλειο σνακ για μικρούς και μεγάλους!
(Photo credit: istock)

Υλικά (για 20 μπισκότα):

2 ώριμα αβοκάντο

1/4 φλ. μέλι

1 κ.γ. βανίλια

1/2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1/2 φλ. νιφάδες βρώμης

1/3 φλ. κακάο

1/4 φλ. ζάχαρη καστανή

1 φλ. σταγόνες κουβερτούρας

1/2 κ.γ. σόδα

1/2 κ.γ. αλάτι

Εκτέλεση:

Κόβουμε το αβοκάντο κάθετα στη μέση, αφαιρούμε το κουκούτσι και, στη συνέχεια, παίρνουμε τη σάρκα με ένα κουτάλι. Τη λιώνουμε με ένα πιρούνι, τη βάζουμε στο μπολ του μίξερ και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός απ’ τις σταγόνες της κουβερτούρας: το μέλι, τη βανίλια, το αλεύρι, τη βρώμη, το κακάο, τη ζάχαρη, τη σόδα και το αλάτι. Χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα, να σχηματιστεί μια ομοιογενής κρέμα.

Προσθέτουμε τις σταγόνες της κουβερτούρας, ανακατεύουμε με μια σπάτουλα και, στη συνέχεια, αφήνουμε κομμάτια ζύμης σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα. Τα τοποθετούμε σε απόσταση μεταξύ τους γιατί θα απλώσουν στο ψήσιμο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 175 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις, για 12΄-15΄, μέχρι να γίνουν τραγανές οι άκρες. Στο κέντρο θα παραμείνουν μαλακά μέχρι να κρυώσουν.

Τρώγονται ζεστά ή κρύα και είναι εξίσου απολαυστικά!

σοκολατένια cookies
To αβοκάντο δίνει σε αυτά τα cookies μοναδική, βελούδινη υφή.
(Photo credit: istock)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ ΣΥΝΤΑΓΗ, , , ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ