Ένα εύκολο και γρήγορο πιάτο που είναι βέβαιο ότι θα πείσει και τους πιο απαιτητικούς, δια χειρός Νίκου Θωμά!

 

Υλικά

Για τα fajitas

600 γρ. μοσχαρίσιο διάφραγμα σε λεπτές κάθετες φέτες

μία πιπεριά κόκκινη σε λεπτές κάθετες φέτες

μία πιπεριά κίτρινη σε λεπτές κάθετες φέτες

μία πιπεριά πράσινη σε λεπτές κάθετες φέτες

1/2 κ.σ. πιπεριές χαλαπένιος ψιλοκομμένες

20 ml ξίδι βαλσαμικό

αλάτι

πιπέρι

ελαιόλαδο

tortillas για το σερβίρισμα

Για τη μαρινάδα

1 κ.γ. τσίλι σε σκόνη

1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή

1 κ.γ ζάχαρη κρυσταλλική

1 κ.σ. κύμινο σε σκόνη

1 κ.γ. αλάτι

1 κγ. πιπέρι

1 κ.γ. σκόρδο σκόνη

1/2 κ.γ. ρίγανη ξερή

Για το γουακαμόλε

300 γρ. αβοκάντο

100 γρ. ντομάτα σε καρέ

50 γρ. κρεμμύδι  ψιλοκομμένο

40 ml χυμό λάιμ

25 ml ελαιόλαδο

15 γρ. κόλιανδρο φρέσκο ψιλοκομμένο

αλάτι

Για τη σάλτσα pico de gallo

2 ντομάτες

1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1/2 πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη­

1 κ.σ. κόλιανδρο ψιλοκομμένο

1 κ.σ. ζάχαρη καστανή

αλάτι, πιπέρι

Για τη sour cream

150 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

ξύσμα και χυμό από 1/2 λάιμ

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Γουακαμόλε

Κόβουμε στα δύο το αβοκάντο και το αποκολλάμε από τη φλούδα του με τη βοήθεια ενός μεγάλου κουταλιού. Βάζουμε την ψίχα στο μούλτι και την πολτοποιούμε, μέχρι να γίνει κρέμα. Κατόπιν, την αδειάζουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε πολύ καλά με το κουτάλι. Δοκιμάζουμε λίγο από το γουακαμόλε και προσθέτουμε αλάτι ή χυμό λάιμ, ανάλογα με τις προτιμήσεις μας.

Σάλτσα pico de gallo

Αφαιρούμε τα σπόρια από τις ντομάτες και τις κόβουμε σε κυβάκια. Στη συνέχεια τις ανακατεύουμε καλά σε ένα μπολ με όλα τα υπόλοιπα υλικά.

Sour cream

Αναμειγνύουμε καλά σε ένα μπολ το γιαούρτι, το χυμό και το ξύσμα από το λάιμ, αλάτι και πιπέρι.

Fajitas

Βάζουμε σε ένα μπολ τα κομμάτια μοσχαριού και τα υλικά της μαρινάδας και τα ανακατεύουμε καλά με τα χέρια φορώντας γάντια μιας χρήσης. Στη συνέχεια τα αφήνουμε για 10΄ περίπου να αναμειχθούν τα αρώματα και οι γεύσεις. Ζεσταίνουμε καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κομμάτια μοσχαριού. Μόλις αποκτήσουν σκούρο χρώμα, τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
Στο ίδιο τηγάνι, ρίχνουμε ελάχιστο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις πιπεριές σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, να μαλακώσουν. Επαναφέρουμε στο σκεύος το κρέας και σοτάρουμε όλα τα υλικά για 1΄-2΄ ακόμη ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα. Αλατοπιπερώνουμε, σβήνουμε με το ξίδι, αφαιρούμε το μείγμα από το τηγάνι και το σερβίρουμε με tortillas και ντιπάκια με pico de gallo, γουακαμόλε και sour cream, συνοδεύοντας με ρύζι.

Τips: Οι πιπεριές πρέπει να μαγειρευτούν για να είναι μαλακές. Αν δούμε πως παίρνουν γρήγορα χρώμα, χαμηλώνουμε τη φωτιά.
Αν δεν μας αρέσει ο κόλιανδρος ή δυσκολευόμαστε να βρούμε, τον αντικαθιστούμε με μαϊντανό.

Περισσότερες συνταγές στο Hello! Cuisine

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ