Λιγκουίνι με καπνιστό χέλι και βότκα. Μία απολαυστική συνταγή

Λιγκουίνι

ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ. λιγκουίνι
  • 200 γρ. χέλι καπνιστό
  • 3 κ.σ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • μία σκελίδα σκόρδου
    τριμμένη
  • 1/4 γρ. σαφράν σκόνη
    (1 φακελάκι)
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 2 σφηνάκια βότκα
  • 2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
  • 250 ml κρέμα γάλακτος
  • 100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
Λιγκουίνι

Ο Βαγγέλης Δρίσκας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζουμε τα λιγκουίνι σε άφθονο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους και τα στραγγίζουμε. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο. Προσθέτουμε στη συνέχεια το ξύσμα λεμονιού, σβήνουμε με τη βότκα και ρίχνουμε το σαφράν και το καπνιστό χέλι κομμένο σε μικρά κομμάτια.

Ανακατεύουμε, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε τη σάλτσα για 2΄-3΄ σε δυνατή φωτιά. Τέλος ρίχνουμε την παρμεζάνα, τον άνηθο και τα ζυμαρικά, ανακατεύουμε να καλυφθούν καλά με τη σάλτσα και σερβίρουμε.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ