Ο Γιώργος Τσούλης μας παρουσιάζει μια ακόμα ενδιαφέρουσα συνταγή στην οποία πρωταγωνιστικό ρόλο διαδραματίζει το απόλυτο φρούτο του Νοεμβρίου, ο λωτός. Με την ιδιαίτερη γεύση του και το μοναδικό του χρώμα, ο ώριμος λωτός είναι το πλέον κατάλληλο φρούτο για ονειρεμένες συνταγές χωρίς πολλή ζάχαρη.

Τα υλικά που θα χρειαστείτε για το γλυκό:

Για την τάρτα:

225 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ.

145 γρ. βούτυρο, κρύο και κομμένο σε κυβάκια

115 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική

¼ κ.γ. αλάτι

2 κρόκοι αυγού, medium

20 ml νερό

Για τη γέμιση:

750 γρ. λωτοί, κομμένοι σε κυβάκια

240 ml κρέμα γάλακτος, πλήρης

1 ξύλο κανέλας

2 κόκκους κάρδαμου

2 αστεροειδείς γλυκάνισους

2 γαρύφαλλα

½ κ.γ. πιπέρι

2 κ.γ. τζίντζερ

130 γρ. ζάχαρη, καστανή

2 κρόκους αυγού, medium

¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο

½ κ.γ. αλάτι

Για το γαρνίρισμα:

Ζάχαρη άχνη

1 λωτός, κομμένος σε λεπτές φέτες

Γιώργος Τσούλης
Για τη ζύμη:

1. Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το φτερό σε μέτρια ταχύτητα το βούτυρο, το αλεύρι και τη ζάχαρη για 5 λεπτά, μέχρι να μοιάζει το μείγμα με βρεγμένη άμμο.

2 Ύστερα, προσθέτουμε τους κρόκους ένα-ένα χτυπώντας ταυτόχρονα, μέχρι να απορροφηθούν.

3 Στη συνέχεια, χτυπώντας παράλληλα, ρίχνουμε το νερό, το αλάτι και χτυπάμε για 5 λεπτά ακόμα, μέχρι να γίνει ένα η ζύμη.

4 Κατόπιν, κάνουμε μία μπάλα τη ζύμη, την τυλίγουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 1 ώρα.

Για τη γέμιση:

5. Σε ένα multi χτυπάμε τους λωτούς, μέχρι να γίνουν πουρές. Μόλις γίνει ο πουρές, περνάμε τον πουρέ μέσα από ένα σουρωτήρι ή μία σίτα, τον πιέζουμε για να φύγουν όλα τα υγρά και τον αφήνουμε εκεί για 1 ώρα, ώστε να στραγγίξει τελείως.

6 Παράλληλα, τοποθετούμε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, αδειάζουμε μέσα την κρέμα γάλακτος, την κανέλα, το κάρδαμο, τον γλυκάνισο, το γαρύφαλλο, το πιπέρι και βράζουμε για 5 λεπτά. Μόλις βράσει, αφήνουμε την κρέμα γάλακτος στην άκρη για 1 ώρα, ώστε να αρωματιστεί.

Για περισσότερες συνταγές με λωτό δείτε στη ιστοσελίδα του Γιώργου Τσούλη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΟΥΛΗΣ, ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ