Το πιο υγιεινό και γευστικό παγωτό φτιάχνεται με 4 μόνο υλικά, με βασικότερο τις πολύ παγωμένες μπανάνες!
Το παγωτό είναι μία από τις μεγαλύτερες απολαύσεις του καλοκαιριού και, πλέον, όχι μόνο. Όλοι μας τις πιο ζεστές μέρες του χρόνου αναζητάμε ένα απολαυστικό ξυλάκι και αυτή η συνταγή είναι η τέλεια λύση για να το φτιάξουμε μόνοι μας στο σπίτι, όποτε το τραβάει η όρεξή μας και, κυρίως, χωρίς τύψεις αλλά με τη βεβαιότητα ότι καταναλώνουμε ένα αληθινό superfood!
Υλικά:
4 μπανάνες
2 φλ. γιαούρτι στραγγιστό
1 1/2 φλ. αμύγδαλα
2 κ.σ. φυστικοβούτυρο
Εκτέλεση:
Ξεφλουδίζουμε τις μπανάνες και κόβουμε καθεμιά κάθετα στη μέση. Βάζουμε σε ένα μπολ το γιαούρτι, προσθέτουμε το φυστικοβούτυρο κι ανακατεύουμε καλά.
Βάζουμε τα αμύγδαλα στο multi και τα χτυπάμε σε χοντρά τρίμματα. Τα αδειάζουμε σε ένα δεύτερο μπολ κι ετοιμαζόμαστε να «πανάρουμε» τις μπανάνες.
Μπήγουμε στο πλατύ μέρος κάθε μπανάνας ένα ξυλάκι για σουβλάκι ή για παγωτό. Στη συνέχεια, τη βουτάμε στο μείγμα του γιαουρτιού, χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι για να την αλείψουμε ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνειά της. Την κυλάμε στη χοντροτριμμένη αμυγδαλόψιχα να καλυφθεί καλά και την ακουμπάμε σε λαμαρίνα ή σε ένα πιάτο στρωμένο με λαδόκολλα (εξαρτάται από το τι χωράει στην κατάψυξή μας).
Επαναλαμβάνουμε και με τις υπόλοιπες μπανάνες και στο τέλος τις βάζουμε στην κατάψυξη για 3 ώρες να παγώσουν. Είναι το τέλειο γλύκισμα για ένα παιδικό πάρτι!
Photo credits: istock