Το street food στο σπίτι δεν είναι δύσκολη υπόθεση αφού με λίγα κοπανάκια κοτόπουλου και απλά υλικά μπορείτε να δημιουργήσετε τις πιο λαχταριστές παναρισμένες λιχουδιές. Τα παιδιά σας θα τα λατρέψουν σίγουρα και χωρίς ενοχές, αφού είναι σίγουρα πιο υγιεινά από τα αντίστοιχα των γνωστών αλυσίδων.
- 10 κοπανάκια κοτόπουλου
Για την μαρινάδα
- 200 γρ. γιαούρτι
- 2 μέτρια αυγά
- 1 κτ. γλ. πάπρικα γλυκιά
- 1/2 κτ. σούπας αλάτι
- πιπέρι
- 1 κτ. σούπας μουστάρδα
Για το πασπάλισμα
- 450 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
- 1-1,5 κτ. σούπας πάπρικα γλυκιά
- 1 κτ. γλ. σκόρδο σκόνη
- 1-1,5 κτ. σούπας αλάτι
- 1 κτ. σούπας ρίγανη
- πιπέρι
Για το τηγάνισμα
- Ηλιέλαιο
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε να βράσουν για 15 λεπτά 10 κοπανάκια κοτόπουλου.
- Στραγγίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε το στραγγιστό γιαούρτι , την πάπρικα , το αλάτι , το πιπέρι ,τα αυγά ,την μουστάρδα και ανακατεύουμε καλά το μείγμα.
- Σε ένα ταψάκι ρίχνουμε το αλεύρι γ.ο.χ, το αλάτι , το σκόρδο σε σκόνη , την πάπρικα , το πιπέρι , την ρίγανη και ανακατεύουμε το μείγμα.
- Παίρνουμε όλα τα κοπανάκια και τα αλείφουμε μέσα στην μαρινάδα.
- Τα πασπαλίζουμε στο αλεύρι και και τα τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα(προσέχουμε να έχουν κρυώσει τελείως πριν τα τηγανίσουμε για να μην πιτσιλάνε κατά το τηγάνισμα).
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΕΥΚΟΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ