Τα πιο νόστιμα, λαχταριστά και γευστικά muffins χωρίς ίχνος ζάχαρης από τον αγαπημένο σεφ Γιώργο Τσούλη!
#tsoulotip: Πασπαλίζουμε τα blueberries με αλεύρι, για να μην κάτσουν στον πάτο.
ΥΛΙΚΑ
270 γρ. αλεύρι ολικής + extra, για το πασπάλισμα των blueberries
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
½ κ.γ. σόδα μαγειρικής
½ κ.γ. κανέλα, σε σκόνη
170 γρ. blueberries
2 αυγά, large
180 γρ. μέλι
160 ml ηλιέλαιο
250 γρ. γιαούρτι, στραγγιστό
Τα πιο νόστιμα muffins από τον Γιώργο Τσούλη
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C, στον αέρα.
Σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, την κανέλα, ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα άλλο μπολ, προσθέτουμε τα blueberries. Τα πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι, τα ανακατεύουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα τρίτο μεγάλο μπολ, προσθέτουμε τα αυγά, το μέλι, το ηλιέλαιο, το γιαούρτι και τα ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Αδειάζουμε το μείγμα με το αλεύρι στο μπολ με τα αυγά και ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Προσθέτουμε τα blueberries και ανακατεύουμε εκ νέου.
Βουτυροαλευρώνουμε μια φόρμα για muffin με 12 θήκες και γεμίζουμε ισόποσα με το μείγμα.
Ψήνουμε τα muffins για 20-25 λεπτά.
Αφαιρούμε τα muffins από το φούρνο, τα αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς, ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε.
Διαβάστε περισσότερες συνταγές στο giorgostsoulis.com