Τα Χριστούγεννα έχουν τα πιο ωραία γλυκά και αυτό δεν χωράει καμία αμφιβολία.
Οι μέρες των εορτών είναι ωραίες γιατί συναντάμε τα αγαπημένα μας πρόσωπα και μοιραζόμαστε μαζί τους όμορφες στιγμές και όταν αυτές συνοδεύονται από σπιτικά γλυκά τότε είναι ακόμα πιο όμορφα.
Βρήκαμε την πιο εύκολη συνταγή για χριστουγεννιάτικο κορμό και σίγουρα δεν θα την φτιάξετε μόνο μια φορά.
ΥΛΙΚΑ
140 γρ ζάχαρη
100 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 πρέζα αλάτι
250 γρ κουβερτούρα
200 γρ πραλίνα φουντουκιού
200 γρ βούτυρο
3 αυγά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε στο μίξερ τους κρόκους των αυγών με τη ζάχαρη και 3 κουταλιές της σούπας χλιαρό νερό και προσθέτουμε το αλάτι και σιγά, σιγά το αλεύρι.
Σε μπολ χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μαρέγκα , στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα τα υπόλοιπα υλικά με απαλές κινήσεις.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βάζουμε τη ζύμη σε παραλληλόγραμμο ρηχό ταψί, στρωμένο με λαδόκολλα. Η ζύμη μας καλό είναι να έχει πάχος 1 εκατοστό και την ψήνουμε για 10-15 λεπτά ώσπου το κέικ να πάρει ελαφρύ χρυσαφένιο χρώμα.
Βγάζουμε από το φούρνο σκεπάζουμε με μια ελαφρώς νοτισμένη καθαρή πετσέτα και ξεφορμάρουμε πάνω στην πετσέτα. Κρατώντας την στενή πλευρά του κέικ και την πετσέτα τυλίγουμε το κέικ σε ρολό και αφήνουμε να κρυώσει.
Κόβουμε την σοκολάτα σε κομμάτια και τη λιώνουμε σε μπεν μαρί, αφού λιώσει προσθέτουμε και το βούτυρο και ανακατεύουμε.
Ξετυλίγουμε προσεκτικά το κέικ και απλώνουμε στο εσωτερικό του, τα 2/3 της λιωμένης σοκολάτας, αφού το ανακατέψουμε με την πραλίνα. Στη συνέχεια τυλίγουμε και πάλι τον κορμό και τον καλύπτουμε με την υπόλοιπη λιωμένη σοκολάτα.
Εάν θέλετε μπορείτε να στολίσετε τον χριστουγεννιάτικο κορμό με καραμελάκια ή μικρά χριστουγεννιάτικα ζαχαρωτά.
Τέλος, τον αφήνουμε στο ψυγείο να σταθεί για μισή ώρα και μετά το κόβουμε και σερβίρουμε