Το γιορτινό τραπέζι θέλει τη σοκολάτα του γι’ αυτό κι εμείς σας έχουμε την πιο εύκολη και νόστιμη συνταγή για σοκολατόπιτα.
Ακόμα κι αν δεν σου αρέσει η σοκολάτα- πράγμα δύσκολο- ή αν κάνεις διατροφή σε ένα κομμάτι σοκολατόπιτα σίγουρα δεν θα μπορείς ν’ αντισταθείς.
Ας δούμε αναλυτικά τη συνταγή μας για τη σοκολατόπιτα
ΥΛΙΚΑ
1 ½ φλ. τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
250 γρ. βούτυρο
¾ φλ. τσαγιού σκόνη κακάο
2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
¼ φλ. τσαγιού γλυκό ποτό (λικέρ ή κάποιο γλυκό κρασί) ή κονιάκ
1 βανίλια
5 αυγά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια μικρή κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρό μας σε χαμηλή φωτιά.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε απαλά με το σύρμα μέχρι να λιώσει καλά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κακάο και προσθέτουμε ένα φλιτζάνι τσαγιού νερό.
Τέλος, προσθέτουμε το ποτό μας.
Από το μείγμα που φτιάξαμε κρατάμε ένα φλιτζάνη για το σιρόπιασμα στο τέλος.
Στο υπόλοιπό μείγμα βάζουμε τη βανίλια, τα 5 αυγά και το αλεύρι ενώ ανακατεύουμε συνέχεια. Όταν το μείγμα μας ομογενοποιηθεί το βάζουμε σε ένα βουτυρωμένο ταψάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.
Αφού βγάλουμε το ταψί μας από τον φούρνο, χαράζουμε καλά σε κομμάτια και προσθέτουμε το μείγμα που είχαμε κρατήσει στο φλιτζάνι.
Το αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε με παγωτό ή και σκέτο.