Τα μάφινς είναι ένα γλύκισμα που μπορούμε να καταναλώσουμε καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας , να συνοδεύσουμε τον καφέ μας , αλλά και να δώσουμε στα παιδιά μας για κολατσιό στο σχολείο.
Η συνταγή που ακολουθεί είναι πανεύκολη και αν δεν θέλετε να κάνετε μάφινς μπορείτε να ρίξετε το μείγμα σε μια φόρμα για κέικ.
ΥΛΙΚΑ
250 γρ.βούτυρο ή μαργαρίνη
4 αυγά
3 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 κούπες ζάχαρη
1 κούπα γάλα
3 βανίλιες
1/2 κ.γ αλάτι
Για το μίγμα σοκολάτας
100 γρ.ζάχαρη
70 γρ.κακάο
70 γρ.ζεστό νερό
μια πρέζα κανέλα (προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε όλα τα υλικά για το κέικ (τα οποία πρέπει να είναι όλα σε θερμοκρασία δωματίου) και τα χτυπάμε 2-3 λεπτά.
Σ’ ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το κακάο, τη ζάχαρη και το νερό να γίνουν μια πάστα.
Χωρίζουμε το μίγμα στη μέση και ανακατεύουμε το μισό λευκό μίγμα με την σοκολατένια πάστα.
Γεμίζουμε τις θήκες για μάφινς βάζοντας λίγο από το σοκολατένιο μίγμα και λίγο από το λευκό.
Ψήνουμε στους 180 για 25-30 λεπτά περίπου.
Αν έχετε τις μεγάλες θήκες βγαίνουν 12 μεγάλα μάφινς, εάν έχετε μικρότερες θήκες θα βγουν περισσότερα.
Tips: Αυτή τη ζύμη μπορείτε να την κάνετε κέικ, εάν την ρίξετε στην ειδική φόρμα ψησίματος για κέικ.