Παραδοσιακό γλυκό σε όλες τις Κυκλάδες, αυτή τη μελόπιτα θα σας κεράσουν όταν επισκεφτείτε την πανέμορφη Σίφνο.
Για κάθε γλυκό, το μυστικό είναι ένα: εξαιρετικής ποιότητας υλικά, που αναδεικνύουν και πολλαπλασιάζουν τη γεύση. Για τη συγκεκριμένη μελόπιτα θα χρειαστείτε μια πολύ καλή και αρωματική μυζήθρα κι ένα εξίσου καλό μέλι, κατά προτίμηση θυμαρίσιο, που θα δώσει ισορροπία στο σύνολο.
Υλικά:
1 1/2 κιλό μυζήθρα γλυκιά
1 1/2 φλ. μέλι θυμαρίσιο
1/2 φλ. ζάχαρη
7 αβγά
1 κ.σ. βούτυρο
2 κ.σ. σιμιγδάλι
2 κ.γ. κανέλα
Έξτρα κανέλα για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
Με ένα πιρούνι θρυμματίζουμε τη μυζήθρα και τη βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε τα αβγά και το μέλι κι ανακατεύουμε αρχικά με το πιρούνι για να αναμειχθούν τα υλικά, και στη συνέχεια με το σύρμα, να αφρατέψουν και να φουσκώσουν.
Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ και πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια με το σιμιγδάλι. Αδειάζουμε μέσα το μείγμα και το στρώνουμε ομοιόμορφα με μια σπάτουλα. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, στον αέρα, για 30΄ περίπου, μέχρι να σφίξει η μελόπιτα και να ροδίσει η επιφάνειά της.
Όταν είναι έτοιμη, τη βγάζουμε από το φούρνο, την αφήνουμε να κρυώσει για 10΄ και τη σερβίρουμε με μπόλικη κανέλα.