Μαζί με το αρνί που θα ψήνεται στη σούβλα, ρίξτε στα κάρβουνα αυτά τα ατομικά κοντοσούβλια, για να τσιμπάτε μέχρι να έρθει η ώρα να καθίσετε στο τραπέζι.

Σίγουρα ο μεγάλος πρωταγωνιστής του Πασχαλινού τραπεζιού είναι το αρνί ή το κατσίκι, που ψήνεται στη σούβλα ή στο φούρνο. Φροντίζουμε, όμως, να το πλαισιώσουμε και με άλλα κρέατα, για να καλύψουμε όλα τα γούστα. Και σε αυτά τα ρουμελιώτικα ατομικά κοντοσούβλια κανείς δεν μπορεί να πει «όχι»! Ακολουθήστε πιστά τις οδηγίες για τη μαρινάδα και το κρέας σας θα γίνει λουκούμι!

Ζουμερό κρέας, μαριναρισμένο για πολλές ώρες, είναι το μυστικό της νοστιμιάς για αυτά τα κοντοσούβλια. (Photo: istock)

Υλικά:

1 1/2 κιλό μπούτι χοιρινό
2 κρεμμύδια μεγάλα κομμένα στα τέσσερα
2 πιπεριές κόκκινες κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
Μεγάλα κλωνάρια δενδρολίβανου για το σούβλισμα

Για τη μαρινάδα:

1 κρεμμύδι
1 ντομάτα
1 ακτινίδιο
2 κ.σ. μυρωδικά (ρίγανη, θυμάρι, δενδρολίβανο)
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Πλένουμε καλά το κρέας, το στεγνώνουμε και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Παράλληλα, βάζουμε στο multi το κρεμμύδι, τη ντομάτα και το ακτινίδιο. Τα πολτοποιούμε και ρίχνουμε το μείγμα σε μια μεγάλη λεκάνη.

Προσθέτουμε το κρέας, τα μυρωδικά και το αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε να πάει παντού η μαρινάδα, σκεπάζουμε κι αφήνουμε τη λεκάνη στο ψυγείο καλύτερα αποβραδίς να μαλακώσει το κρέας και να «ποτίσει» με όλα τα αρώματα.

Στο μεταξύ, κόβουμε τα κρεμμύδια στα τέσσερα και τις πιπεριές σε μεγάλα κομμάτια. Αφαιρούμε τα φύλλα από κάθε κλωνάρι δενδρολίβανου (αφήνουμε μόνο λίγα στην κορυφή), ώστε να μείνει μόνο το ξυλώδες κομμάτι και να το χρησιμοποιήσουμε ως σουβλάκι.

Όταν το κρέας είναι έτοιμο, το περνάμε στα κλωνάρια του δενδρολίβανου, βάζοντας εναλλάξ κομμάτια χοιρινού, με κρεμμύδι και πιπεριά. Ψήνουμε τα κοντοσούβλια στα κάρβουνα ή, αν δεν έχουμε φωτιά, στο γκριλ του φούρνου μέχρι να ροδίσουν.

ατομικά κοντοσούβλια
(Photo: istock)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΠΑΣΧΑΛΙΝΗ ΣΥΝΤΑΓΗ, , ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ