Ο Χρήστος Πλαΐνης μαγειρεύει πένες στο φούρνο µε τυριά και σπανάκι

Υλικά

1 πακέτο πένες

300 γρ. τυρί κρέµα

200 γρ. κρέµα γάλακτος

200 γρ. τσένταρ τριµµένο

1 κ.σ. µουστάρδα Dijon

250 γρ. φέτα

µία συσκευασία σπανάκι baby

250 γρ. µαϊντανό

1 κ.σ. φρυγανιά τριµµένη

200 γρ. από το νερό όπου έβρασαν τα ζυµαρικά

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζουµε τις πένες σύµφωνα µε τις οδηγίες της συσκευασίας και τις σουρώνουµε κρατώντας 200 γρ. από το νερό τους. Αναµειγνύουµε σε ένα µεγάλο µπολ το τυρί κρέµα µε την κρέµα γάλακτος και προσθέτουµε το νερό από τα ζυµαρικά, ανακατεύοντας µέχρι να οµογενοποιηθούν. Στη συνέχεια ρίχνουµε τη µουστάρδα, το µισό τσένταρ, το σπανάκι, το µαϊντανό και τη φέτα.

Ανακατεύουµε καλά και αλατοπιπερώνουµε. Προσθέτουµε στο µείγµα τα µακαρόνια και τα αδειάζουµε όλα µαζί σε ένα πυρίµαχο σκεύος.

Πασπαλίζουµε µε το υπόλοιπο τσένταρ και τη φρυγανιά και ψήνουµε το φαγητό σε προθερµασµένο φούρνο στους 180ο C για 10΄.

Η συνταγή δημοσιεύτηκε στο HELLO Cuisine.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ