Ένας από τους καλύτερους τρόπους να κρατήσετε απασχολημένα τα παιδιά σας είναι να τα βάλετε στην κουζίνα. Αφήστε τα να βοηθήσουν στο μαγείρεμα και στο ψήσιμο προκειμένου να αξιοποιήσουν δημιουργικά το χρόνο τους. Και τι καλύτερο από το να φτιάξετε μαζί τους Halloween μπισκότα με τζίντζερ  και γλάσο. Δείτε παρακάτω τη συνταγή.

Υλικά για τα μπισκότα

  • 350 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κουταλιά της σούπας τριμμένο τζίντζερ
  • 125 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
  • 125 γρ βούτυρο
  • 125 γρ σιρόπι γλυκόζης
  • 1 μεγάλο αυγό, ελαφρά χτυπημένο

Υλικά για το γλάσο

  • 150 ml κρύο νερό
  • 900 γρ μείγμα για γλάσο

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς. Κοσκινίστε όλα τα αλεύρια μαζί σε μία λεκάνη, προσθέστε τη ζάχαρη και το τριμμένο τζίντζερ και ανακατέψτε καλά. Στη συνέχεια προσθέτετε το βούτυρο σε κομμάτια. Ανακατέψτε το μείγμα με τις άκρες των δαχτύλων σας τρίβοντας τα υλικά μέχρι η ζύμη να μοιάζει με ψίχουλα. Κάντε μία λακκούβα στη μέση και προσθέστε το σιρόπι και το αυγό. Ανακατέψτε καλά μέχρι το μείγμα να τραβήξει όλο το αλεύρι και να δημιουργηθεί μία σφιχτή ζύμη.

Χωρίστε τη ζύμη στα δύο και απλώστε την ώστε να δημιουργηθούν δύο στρογγυλοί δίσκοι ίδιου πάχους. Καλύψτε τη ζύμη και τοποθετήστε την στο ψυγείο για λίγο ή ανοίχτε την αμέσως.

Ανοίχτε τη ζύμη με ένα πλάστη ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες μέχρι να γίνει 5χιλιοστά σε πάχος και τοποθετήστε στο ψυγείο για 20-30 λεπτά πριν την κόψετε. Όταν παγώσει η ζύμη κόψτε την με κουπάτ σε σχήματα της αρεσκείας σας και ψήστε για 30 λεπτά στους 170 βαθμούς. Αφήστε τα μπισκότα να κρυώσουν καλά πριν αρχίσετε να τα διακοσμείτε.

Ανακατεύετε το νερό με το μείγμα για γλάσο και χρησιμοποιώντας χρώματα ζαχαροπλαστικής δημιουργείτε τις δικές σας αποχρώσεις. Τοποθετείτε το γλάσο σε κορνέ και ξεκινώντας από το περίγραμμα, διακοσμείτε τα μπισκότα μαζί με τα παιδιά σας. Ψήστε τα μπισκότα για 40 περίπου λεπτά στους 50 βαθμούς μέχρι να σκληρύνει το γλάσο.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ