Η δημοφιλέστατη σαλάτα του Καίσαρα σε μια διαφορετική εκδοχή, με ελληνικά υλικά και αρώματα.

Κρατάμε τα βασικά συστατικά της σαλάτας του Καίσαρα και φτιάχνουμε ένα dressing ελαφρύ με βάση το γιαούρτι, ενώ δίνουμε έξτρα γεύση με τις ελιές και το κατίκι Δομοκού. Ένα πλήρες και χορταστικό γεύμα, ιδανικό για βραδινό.

σαλάτα του Καίσαρα
Φανταστική και ελαφριά σαλάτα του Καίσαρα με dressing που έχει βάση το γιαούρτι.

Υλικά:

1 μαρούλι
1 σαλάτα πράσινη
1 φιλέτο στήθος κοτόπουλου
1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
2 κ.σ. θυμάρι
3 φέτες ψωμί προζυμένιο
6 φέτες μπέικον
4 αγγουράκια τουρσί κομμένα σε χοντρές φέτες
7-8 ελιές πράσινες
2/3 φλ. ελαιόλαδο
200 γρ. γιαούρτι με 2% λιπαρά
Χυμός από 1 λεμόνι
3 κ.σ. κατίκι Δομοκού
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

Αρχίζουμε ετοιμάζοντας το κοτόπουλο: το πασπαλίζουμε κι απ’ τις δύο πλευρές με αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και 1 κ.σ. θυμάρι, το τοποθετούμε ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες και το χτυπάμε με ένα βαρύ αντικείμενο, να λεπτύνει αρκετά.

Στη συνέχεια, το αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο και το ψήνουμε σε καυτό αντικολλητικό τηγάνι για 5΄-6΄ από κάθε πλευρά, να κάνει κρούστα και να ψηθεί μέχρι μέσα. Το βγάζουμε σε πιάτο, το αφήνουμε να σταθεί για 3΄ και το κόβουμε σε λεπτές φέτες.

Για να φτιάξουμε τα κρουτόν, αλείφουμε τις φέτες του ψωμιού κι απ’ τις δύο πλευρές με ελαιόλαδο. Πασπαλίζουμε με θυμάρι, αλάτι και πιπέρι και ψήνουμε στο σχαροτήγανο που ψήσαμε και το κοτόπουλο ή στο γκριλ του φούρνου, για 4΄, να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές.

Όταν κρυώσουν λίγο, τις κόβουμε σε μπουκιές.

Πλένουμε το μαρούλι και τη σαλάτα και χοντροκόβουμε τα φύλλα τους σε ένα μπολ ή σε πιατέλα.

Ψήνουμε το μπέικον σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λιπαρή ουσία (ή στο ίδιο σχαροτήγανο που χρησιμοποιούμε απ’ την αρχή), μέχρι να γίνει τραγανό.

Απλώνουμε τις φέτες πάνω απ’ τη σαλάτα και προσθέτουμε το κοτόπουλο, τα κρουτόν, τις ελιές και τα αγγουράκια τουρσί. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.

Σε ένα μπολ χτυπάμε το γιαούρτι με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το κατίκι και το χυμό λεμονιού. Αν η σάλτσα δεν είναι αρκετά αραιή, προσθέτουμε 1-2 κ.σ. νερό και ξαναχτυπάμε. Περιχύνουμε τη σαλάτα, ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε.

σαλάτα του Καίσαρα
Αν θέλετε να κάνετε το βραδινό σας γεύμα ακόμη πιο ελαφρύ, μπορείτε να παραλείψετε το μπέικον, το οποίο πάντως δίνει έντονη γεύση στη σαλάτα.

Photo credits: istock

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ LIGHT ΣΥΝΤΑΓΗ, ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ