Μία συνταγή για «επαγγελματικές» κρέπες μοιράστηκε με τους τηλεθεατές του «Πρωινού» το πρωί της Τετάρτης ο Πέτρος Συρίγος.
Υλικά για 10 κρέπες
1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.σ ζάχαρη
μία πρέζα αλάτι
1 1/2 κούπα γάλα σε θερμοκρασία του δωμάτιου
4 μεγάλα αβγά
2 κ.σ βούτυρο λιωμένο
1 κ.σ βούτυρο λιωμένο για να περνάμε τηγάνι κάθε φορά που κάνουμε μία κρέπα
Εκτέλεση
Χτυπάτε καλά τα αβγά και προσθέτετε το γάλα. Αφού έχετε ανακατέψει το αλεύρι με το αλάτι και τη ζάχαρη, ρίχνετε και το βούτυρο και αρχίζετε να προσθέτετε λίγο από το στερεό μίγμα στο υγρό. Ανακατεύετε καλά μέχρι να πάρετε ένα λείο και αραιό αποτέλεσμα.
Βουτυρώνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι, βάζετε μία μικρή ποσότητα της ζύμης, ίσα ίσα να καλύπτει το τηγάνι και, μόλις ψηθεί από κάτω, τη γυρίζετε.
Διαβάστε περισσότερα στο Hello.gr