Τα γιουβαρλάκια είναι ένα νόστιμο και εύκολο φαγητό, το οποίο ταιριάζει απίστευτα με τις κρύες μέρες.
Αν θέλετε να τρώτε υγιεινά και ελαφριά τα γιουβαρλάκια κοτόπουλου είναι ότι καλύτερο.
Η συνταγή που ακολουθεί είναι εύκολη, νόστιμη και δεν χρειάζεται αρκετή ώρα για να τα ετοιμάσεται.
ΥΛΙΚΑ
½ κιλό κιμά κοτόπουλου
1 κρεμμύδι ξερό τριμμένο στον τρίφτη
1 αυγό
2 χούφτες ρύζι καρολίνα
1 χούφτα ψιλοκομμένο μαϊντανό & 1 άνηθο
3 κ.σ. ελαιόλαδο και λίγο ακόμη για τον ζωμό
2 κ.σ. αλεύρι
αλάτι & πιπέρι
1 φύλλο δάφνη
1 ζωμό λαχανικών σε 1 λίτρο χλιαρό νερό*
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μέσα στο κιμά μας ρίχνουμε το κρεμμύδι, τον μαϊντανό και τον άνηθο, αλάτι/πιπέρι το λάδι μας και το ρύζι και ζυμώνουμε καλά. Στη συνέχεια, πλάθουμε τα γιουβαρλάκια μας σε μπαλάκια μεσαίου μέγεθους
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό με τον ζωμό λαχανικών, το φύλλο δάφνης και το ελαιόλαδο.
Μόλις πάρει βράση, ρίχνουμε τα γιουβαρλάκια και σκεπάζεις. Βράζουμε για περίπου 20 λεπτά. Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το αβγολέμονο.
Χτυπάμε το ασπράδι του αυγού σε μια αφράτη μαρέγκα, στη συνέχεια προσθέτουμε τον κρόκο συνεχίζοντας το χτύπημα και τέλος προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού στον οποίο έχεις προσθέσει 3 κ.σ. από τη σαλτσούλα του φαγητού.
Ρίχνουμε το αβγολέμονο στο φαγητό και σερβίρεις με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπεράκι.