Μια συνταγή με το αγαπημένο φρούτο του καλοκαιριού, που θα αγαπήσετε. Ο σεφ Γιώργος Τσούλης μας μαθαίνει να ετοιμάζουμε πεντανόστιμη κερασόπιτα, το απόλυτο γλυκό του καλοκαιριού για παιδιά και μεγάλους, που μπορείτε να φάτε ακόμα και για πρωινό.

Τα υλικά για τη συνταγή
600 γρ. κεράσια, χωρίς κουκούτσια
80 γρ. καστανή ζάχαρη
4 medium αυγά
200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
Ξύσμα από 1 lime
250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, κοσκινισμένο
Για το σερβίρισμα
Ζάχαρη άχνη
Προετοιμασία και εκτέλεση:
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C, στον αέρα.
- Απλώνουμε τα κεράσια, σε μία τετράγωνη φόρμα, διαστάσεων 23×23 εκ., στην οποία έχουμε στρώσει λαδόκολλα και τα πασπαλίζουμε με την καστανή ζάχαρη.
- Ψήνουμε για 10 με 15 λεπτά, μέχρι να καραμελώσουν όμορφα τα κεράσια.
- Στον κάδο του μίξερ, προσθέτουμε τα αυγά, την κρυσταλλική ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας και τα χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα με το σύρμα, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να αφρατέψουν τα αυγά.
- Προσθέτουμε το γιαούρτι, το ξύσμα lime, το αλεύρι και χτυπάμε μέχρι το μείγμα να αποκτήσει μια λεία υφή. Αφαιρούμε τον κάδο και ανακατεύουμε λίγο με μια μαρίζ.
- Αφαιρούμε τα κεράσια από το φούρνο και τα περιχύνουμε ομοιόμορφα με το μείγμα, προσέχοντας να καλύψει όλη την επιφάνεια τους.
- Ψήνουμε για 30-35 λεπτά. Έπειτα την ξεφορμάρουμε, την αναποδογυρίζουμε, την μεταφέρουμε σε μία σχάρα και την αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
- Πασπαλίζουμε την κερασόπιτα με ζάχαρη άχνη, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΥΡΟΠΙΤΑ, ΕΥΚΟΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ