Εάν σου αρέσει ο συνδυασμός σοκολάτα με ξηρούς καρπούς, τότε αυτή η συνταγή για σοκολατάκια με αμύγδαλο είναι αυτή που θες.
Τα βραχάκια (όπως τα αποκαλούν οι περισσότεροι) μπορούν να γίνουν μέσα σε λίγα λεπτά.
Για τη συνταγή μας για τα σοκολατάκια με αμύγδαλο θα χρειαστούμε δυο μόνο υλικά.
ΥΛΙΚΑ
400 γρ. κουβερτούτα της επιλογής σας
300 γρ. αμύγδαλα
1 κ.σ λάδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι- χωρίς λάδι ή βούτυρο- ρίχνουμε τα αμύγδαλα και τα αφήνουμε να καβουρντιστούν και από τις δυο πλευρές. Δεν τα αποφλοιώνουμε.
Στη συνέχεια λιώνουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα και όταν αρχίσει να λιώνει ρίχνουμε και το λάδι.
Προσθέτουμε τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε ώστε να καλυφθούν καλά από τη σοκολάτα.
Σε ένα ταψάκι στρώνουμε λαδόκολλα και με το κουτάλι φτιάχνουμε μικρά βραχάκια.
Αφήνουμε να κρυώσουν και να στερεοποιηθούν και τα τυλίγουμε ένα-ένα σε σελοφάν ή αλουμινόχαρτο.
Την ίδια ακριβώς διαδικασία μπορούμε να εφαρμόσουμε με φουντούκια, φιστίκια ή όποιον άλλον ξηρό καρπό θέλουμε.
Tips: Μπορούμε να βάλουμε διάφορους ξηρούς καρπούς και αποξηραμένα φρούτα σε κομματάκια.