Μία υπέροχη γλυκιά συνταγή για την περίοδο της σαρακοστής που είναι άλλη από Σοκολατάκια με χαλβά!
Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος αναμονής: 60 λεπτά
Για 20-30 τεμάχια
400 γρ. κουβερτούρα 65%
100 γρ. μπισκότα τύπου digestive τριμμένα
100 γρ. χαλβά αμυγδάλου
2 κ.σ. ηλιέλαιο
2 κ.σ. κονιάκ
100 γρ. cranberries (προαιρετικά)
μία πρέζα ανθό αλατιού
ζάχαρη άχνη ή πούδρα από ξηρούς καρπούς για την επικάλυψη (προαιρετικά)
Σοκολατάκια με χαλβά: Η εκτέλεση της συνταγής
Λιώνουμε τη σοκολάτα μαζί με το ηλιέλαιο σε μπεν μαρί. Προσθέτουμε τα μπισκότα και το χαλβά σπασμένο με το χέρι. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε το κονιάκ, τα cranberries και τον ανθό αλατιού. Σκεπάζουμε το μείγμα με μεμβράνη και το μεταφέρουμε στο ψυγείο για μία ώρα περίπου, να σφίξει.
Παίρνουμε κουταλιές από το μείγμα και πλάθουμε σοκολατάκια. Αν θέλουμε, τα επικαλύπτουμε με ζάχαρη άχνη ή πούδρα ξηρών καρπών. Τα διατηρούμε σε μεταλλικό κουτί στο ψυγείο για 20 ημέρες.