Αυτό το γλυκάκι πραγματικά δεν υπάρχει. Είναι vegan, υγιεινό, εύκολο και γρήγορο μα πάνω από όλα πεντανόστιμο. Πόσες φορές σου έμειναν λίγα βρασμένα ρεβίθια και δεν ήξερες τι να τα κάνεις ή ακόμα χειρότερα τα πέταξες; Ε, εδώ δεν πετάμε τίποτα και μετατρέπουμε τα υλικά μας σε πεντανόστιμες zero-waste δημιουργίες. Θέλει απλά φαντασία και δημιουργικότητα. Αυτά τα brownies είναι μαλακά, αφράτα, ζουμερά στο εσωτερικό και με την απαραίτητη λίγο πιο crunchy κρούστα από έξω. Είναι γλυκά χωρίς να έχουν σχεδόν καθόλου ζάχαρη και νόστιμα σαν να τα πήρες από το πιο καλό ζαχαροπλαστείο.

Tip: Μην πεις σε κανέναν ότι τα έφτιαξες με ρεβίθια. Περίμενε πρώτα να ξετρελαθούν και μετά κάνε την μεγάλη αποκάλυψη.

Υλικά που θα χρειαστούμε

150 γρ. αλεύρι βρώμης
100 γρ. κακάο
160 γρ. ταχίνι ολικής άλεσης
110 γρ. ζάχαρη καρύδας
8 κ.ς. σιρόπι αγαύης
220 γρ. γάλα καρύδας σε κονσέρβα (όχι του ψυγείου γιατί είναι πολύ νερουλό)
1 + ½ κ.ς. εκχύλισμα βανίλιας
2 κ.γ. χυμό λεμονιού
250 γρ. βρασμένα ρεβίθια
1 φακελάκι baking powder
1 πρέζα αλάτι
½ κ.γ. κανέλα Κεϋλάνης
100 γρ. σταγόνες κουβερτούρας (90 για το μείγμα και 10 για πασαπάλισμα)

Διάβασε ολόκληρη τη συνταγή στο thenotebook.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!