Είναι το απόλυτο κέρασμα του Πάσχα και το τιμούν μικροί και μεγάλοι. Ο λόγος για το σοκολατένιο αυγό που παραδοσιακά φέρνει η νονά στο βαφτιστήρι. Στο εμπόριο υπάρχουν πολλές επιλογές αυγών που στο εσωτερικό τους κρύβουν μικρές εκπλήξεις όμως μπορούμε να το παρασκευάσουμε εύκολα και γρήγορα στο σπίτι μας με τα υλικά της επιλογής μας.
Τα υλικά που θα χρειαστείτε για το σοκολατένιο αυγό:
- κουβερτούρα
- καλούπι για σοκολατένια αβγά
- πολύχρωμα ζαχαρωτά αν θέλετε για διακόσμηση
Εκτέλεση:
- Σπάστε τη σοκολάτα σας σε μεγάλα κομμάτια και στη συνέχεια ψιλοκόψτε σε μικρά
- Γεμίστε μια μικρή κατσαρόλα με νερό και αφήστε την να ζεσταίνει σε χαμηλή φωτιά. Βάλτε ένα μπολ με θερμότητα στην κορυφή, προσθέστε τη ψιλοκομμένη σοκολάτα και στη συνέχεια αφήστε να λιώσει, ανακατεύοντας περιστασιακά.
- Χρησιμοποιώντας τα γάντια του φούρνου, αφαιρέστε το δοχείο από τη θερμότητα και αφήστε το να κρυώσει στους 35ºC. Ελέγξτε τη θερμοκρασία με θερμόμετρο μαγειρέματος.
- Με ένα κουτάλι της σούπας γεμίστε το καλούπι έτσι ώστε η σοκολάτα να καλύψει την επιφάνεια.
- Αφήστε τη σοκολάτα να κρυώσει ελαφρά και στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι ξύστε γύρω από το χείλος του καλουπιού για να το αφαιρέσετε
- Τοποθετήστε λίγο χαρτί και τοποθετήστε το καλούπι επίπεδο προς τα κάτω για πάνω από 15 λεπτά
- Επαναλάβετε τη διαδικασία μερικές φορές μέχρι να δημιουργήσετε ένα στρώμα σοκολάτας γύρω από ½cm πάχος
- Τοποθετήστε και τα δύο καλούπια στο ψυγείο για άλλα 10 λεπτά και το αυγό σας είναι έτοιμο!
Αν δυσκολεύεστε δείτε το βίντεο παρακάτω!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΕΥΚΟΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ, ΓΛΥΚΟ
Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ