Η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» που μέχρι τώρα πλήττει πολλές περιοχές της Ελλάδας αλλά και την Αττική, μας προστάζει να καθίσουμε σπίτι για cocooning, με ζεστή ατμόσφαιρα, χουχουλιάρικα ρούχα, κουβέρτες, ταινίες και ζεστά φαγητά! Εμείς σας προτείνουμε να δοκιμάσετε την πιο εύκολη συνταγή για σούπα μινεστρόνε από τον Γιώργο Τσούλη!

ΥΛΙΚΑ

400 γρ. χυμό ντομάτας

300 γρ. μπέικον, ψιλοκομμένο

150 γρ. ζυμαρικά κοχύλια

400 γρ. κόκκινα φασόλια, βρασμένα

50 ml λευκό κρασί

2 κολοκυθάκια, ψιλοκομμένα

2 ντομάτες, ψιλοκομμένες

2 καρότα, ψιλοκομμένα

2 στικ σέλερι, ψιλοκομμένα

1 πιπεριά Φλωρίνης, ψιλοκομμένη

1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη

1.5 lt ζωμό λαχανικών

3 κ.σ. σέλινο, ψιλοκομμένο

1 κ.σ. βασιλικό, αποξηραμένο

1 κ.σ. ρίγανη, αποξηραμένη

Αλάτι

Πιπέρι

Ελαιόλαδο

Πανεύκολη και ιδανική για τον καιρό σούπα μινεστρόνε από τον Γιώργο Τσούλη

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τοποθετούμε μία μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και την αφήνουμε να ζεσταθεί. Αφού ζεσταθεί, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο, το μπέικον, τα κολοκυθάκια, τα καρότα, το σέλερι, την πιπεριά Φλωρίνης, το σέλερι, το σκόρδο, και τα σοτάρουμε για 7-8 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.

Κατόπιν, προσθέτουμε την ντομάτα, το βασιλικό, τη ρίγανη, ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά ακόμα.

Ύστερα, σβήνουμε με το λευκό κρασί και αφήνουμε το αλκοόλ να εξατμιστεί. Αφού εξατμιστεί, ρίχνουμε το χυμό ντομάτας, το ζωμό λαχανικών και βράζουμε για 10 λεπτά.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα φασόλια, τα κοχύλια, το σέλινο, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε με ξανά και βράζουμε για 8-10 λεπτά, μέχρι να βράσουν τα ζυμαρικά.

Τέλος, σερβίρουμε τη σούπα ζεστή με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Διαβάστε περισσότερα στο giorgostsoulis.com

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ