Υπέροχη καλοκαιρινή και light συνταγή είναι τα πεντανόστιμα σουβλάκια μανιταριών!
Εύκολο
Χρόνος προετοιμασίας: 30΄
Υλικά Για 6 άτομα
500 γρ. μανιτάρια λευκά l 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες l 4-5 κλωνάρια θυμάρι (τα φύλλα) l 4-5 κλωνάρια δενδρολίβανο l 4 κ.σ. ελαιόλαδο l 2 κ.σ. ξίδι βαλσαμικό l 1 κ.σ. μουστάρδα l αλάτι, πιπέρι
Eκτέλεση
1. Διαλέγουμε μανιτάρια σε μέγεθος μπουκιάς. Τα σκουπίζουμε με βρεγμένο πανί για να καθαρίσουν από τυχόν χώματα και τα βάζουμε σε βαθύ μπολ. Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και το βαλσαμικό ξίδι, προσθέτουμε τη μουστάρδα, το σκόρδο και τα μυρωδικά. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά, να καλυφθούν τα μανιτάρια από τη μαρινάδα.
2. Περνάμε τα μανιτάρια σε σουβλάκια και τα ψήνουμε στο γκριλ του φούρνου ή στα κάρβουνα για 20΄ περίπου, γυρνώντας τα για να ξεροψηθούν από όλες τις πλευρές. Σερβίρουμε με ρύζι και ραντίζουμε με λίγες σταγόνες λεμονιού.