Μερίδες 4 Προετοιμασία 20′ Αναμονη 1 ώρα και 30′ Μαγείρεμα 40′

Βαθμός Δυσκολίας⁄ Μέτρια


Υλικά
• 500 γρ. χοιρινό άπαχο

280 γρ. κοτόπουλο σε
µικρά καρέ
• 8 φέτες µπέικον
• 8 φύλλα φασκόµηλο
• λίγο δεντρολίβανο

1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά ή καυτερή
• 1 πιπεριά κόκκινη σε καρέ
• 1 πιπεριά κίτρινη σε καρέ

160 γρ. παντσέτα χοιρινή σε καρέ
• ελαιόλαδο
• αλάτι, πιπέρι

Για τη µαρινάδα
• 2 κ.σ. ελαιόλαδο

4 φύλλα φασκόµηλο
τριµµένο

2 κλωνάρια δεντρολίβανο τριµµένο
• αλάτι
• πιπέρι

1 λεµόνι, χυµό και
φλούδα
• 1 κουτάκι µπίρα κόκκινη

Για τη σάλτσα µε µπίρα

1 κρεµµύδι εσαλότ
τριµµένο
• 1 ντοµάτα σε κυβάκια
• 4 κ.σ. ελαιόλαδο
• 3 κ.σ. ξίδι από µήλο
• 2 κ.γ. πάπρικα

1 κ.σ. δεντρολίβανο
τριµµένο

1 πεπεροντσίνο καυτερό σε ροδέλες
• 1 κ.σ. βασιλικό τριµµένο
• 1 κ.γ. θυµάρι τριµµένο
• 150 γρ. µπίρα κόκκινη
• αλάτι
• πιπέρι

Εκτέλεση
Πασπαλίζουµε το χοιρινό µε την πάπρικα. Τυλίγουµε µε το µπέικον τις µπουκιές του κοτόπουλου βάζοντας µέσα σε καθεµία και από ένα φύλλο φασκόµηλου. Ραντίζουµε όλα τα υλικά για τα σουβλάκια µε λίγο ελαιόλαδο, τα αλατοπιπερώνουµε και φτιάχνουµε οµοιόµορφα σουβλάκια.

Αναµειγνύουµε καλά σε ένα µπολ όλα τα υλικά της µαρινάδας, όπου και µαρινάρουµε τα σουβλάκια για 1,5 ώρα.

Ζεσταίνουµε σε ένα τηγάνι το ελαιόλαδο και σοτάρουµε το εσαλότ µαζί µε την ντοµάτα. Προσθέτουµε στη συνέχεια ένα ένα τα υπόλοιπα υλικά της σάλτσας, ανακατεύοντας. Τελευταία βάζουµε την µπίρα και τα αφήνουµε να βράσουν 10΄-15΄. Περνάµε τη σάλτσα από το µπλέντερ για να οµογενοποιηθεί και την ξαναβάζουµε στη φωτιά µέχρι να αποκτήσει πηχτή υφή.
Ψήνουµε τα σουβλάκια στη σχάρα, τα πασπαλίζουµε µε τη µαρινάδα που έχει µείνει και τα σερβίρουµε µε τη σάλτσα.

Φωτογραφίες: ΡΟΥΛΑ ΜΟΝΙΑΚΙ, STUDIO M

Μία συνταγή από το Hello Cuisine

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ