Μια λαχταριστή συνταγή για την περίοδο της νηστείας μας προτείνει ο Μάκης Γεωργιάδης: Σπαγγέτι με γαρίδες.

Χρόνος προετοιμασίας:
10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 15 λεπτά
Υλικά για 4 άτομα
1 πακέτο σπαγγέτι
150 γρ. γαρίδες αποφλοιωμένες
μία σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη
6 κ.σ. ελαιόλαδο
200 ml ζωμό λαχανικών
χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
1 κ.σ. θυμάρι
15 ντοματίνια
σχοινόπρασο ψιλοκομμένο (προαιρετικά)

ΣπαγγέτιΣπαγγέτι με γαρίδες: Η εκτέλεση της συνταγής

Βράζουμε τα σπαγγέτι 1 λεπτό λιγότερο από το χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία τους. Σοτάρουμε σε ένα φαρδύ τηγάνι το σκόρδο με το ελαιόλαδο για μισό λεπτό και στη συνέχεια προσθέτουμε τις γαρίδες και τα ντοματίνια. Ανακατεύουμε για 3 λεπτά και ρίχνουμε το ζωμό. Πασπαλίζουμε με το θυμάρι και τα αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά.
Ρίχνουμε στο τηγάνι τα μακαρόνια κατευθείαν από την κατσαρόλα τους με μια τρυπητή κουτάλα, έτσι ώστε να πάρουμε και λίγο από το νερό μέσα στο οποίο έβρασαν. Ανακατεύουμε και αφήνουμε τα υλικά να δέσουν και να μελώσουν. Στο τέλος ρίχνουμε το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, ανακατεύουμε και σερβίρουμε πασπαλίζοντας, αν θέλουμε, με λίγο σχοινόπρασο.
TIP:
Για μια πιο πικάντικη εκδοχή, προσθέτουμε στη σάλτσα 1 κ.γ. τριμμένο κόλιανδρο και λίγο μπούκοβο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ