Φτιάξτε τη δική σας υγιεινή και νόστιμη granola χρησιμοποιώντας υλικά της αρεσκείας σας, σε 5 μόλις λεπτά.

Η granola είναι το τέλειο πρωινό: θρεπτική, χορταστική και υγιεινή. Εμείς σας λέμε πώς να φτιάξετε το δικό σας μείγμα και να το κρατήσετε φρέσκο σε ένα βαζάκι, για να το απολαμβάνετε κάθε μέρα!

Υλικά:

2 φλ. νιφάδες βρώμης
1/2 φλ. αμύγδαλα ωμά, χοντροκομμένα
1/4 φλ. ηλιόσπορο (ψίχα)
1/2 φλ. αποξηραμένα φρούτα (δαμάσκηνα, βερίκοκα, κ.λπ.) ψιλοκομμένα
1/4 φλ. κράνμπερις
2 κ.σ. μέλι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. απόσταγμα βανίλιας
1 πρέζα αλάτι

granola
Ξηροί καρποί και αποξηραμένα φρούτα και βρώμη αποτελούν τα βασικά συστατικά κάθε granola.

Εκτέλεση:

Ρίχνουμε τη βρώμη, τα αμύγδαλα, τον ηλιόσπορο, τα αποξηραμένα φρούτα και τα κράνμπερις μέσα σε μια μεγάλη λεκάνη. Προσθέτουμε το μέλι, το ελαιόλαδο, το απόσταγμα βανίλιας και το αλάτι κι ανακατεύουμε καλά, με τα χέρια, να «βραχούν» όλα τα υλικά και να κολλήσουν σε ένα συμπαγές μείγμα.

Στρώνουμε μια λαμαρίνα με λαδόκολλα κι απλώνουμε επάνω το μείγμα σε μια λεπτή, ομοιόμορφη στρώση. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 150 βαθμούς Κελσίου, στον αέρα, για 10΄ περίπου, να φρυγανιστούν τα υλικά, χωρίς να «αρπάξουν».

Αφήνουμε τη granola να κρυώσει καλά και τη μεταφέρουμε σε αεροστεγές βάζο, όπου μπορούμε να τη διατηρήσουμε για 2 εβδομάδες. Είναι τέλεια για να συνοδεύσουμε το γιαούρτι μας ή μια σαλάτα, ακόμη και σκέτη, σαν σνακ. Και φυσικά, μπορούμε να «παίξουμε» με τα υλικά, ανάλογα με τα γούστα μας.

    Προσθέστε υλικά ανάλογα με τα γούστα σας, διατηρώντας όμως τη βασική μέθοδο παρασκευής της granola.

    (Photo credits: istock)

    ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΓΕΥΣΤΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ, , ,

    Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
    ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ