Οι γιορτές πλησιάζουν και μια σπιτική πίτσα είναι ιδανική επιλογή για τις ζεστές βραδιές με την οικογένεια και την παρέα. Ακόμα και αν δεν θέλουμε να πάμε στο κοντινό παντοπωλείο της γειτονιάς, μπορούμε να παρασκευάσουμε μια πεντανόστιμη σπιτική πίτσα με τα υλικά που διαθέτουμε στο ντουλάπι μας, σε 45 μόλις λεπτά.

Υλικά για την ζύμη

500 γρ. σκληρό αλεύρι

1 φακελάκι ξηρή μαγιά

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.γ. αλάτι

1 κ.γ. ζάχαρη

1 φλυτζάνι χλιαρό νερό

προαιρετικά μισό κουταλάκι του γλυκού ούζο

Υλικά για την σάλτσα

2 κ.σ. ελαιόλαδο 1 φλυτζάνι συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας αλάτι πιπέρι ρίγανη. Εναλλακτικά μπορούμε να παρασκευάσουμε τη σάλτσα με ντομάτες που διαθέτουμε στην κουζίνα μας σε μια μικρή κατσαρόλα.

Υλικά για την πίτσα

1 κρεμμύδι, 1 ντομάτα, 1 πιπεριά, όποιο αλλαντικό έχουμε, οποιοδήποτε τυρί για τόστ. Μπορούμε να προσθέσουμε ή να αφαιρέσουμε υλικά που επιθυμούμε. Για μια έξτρα πινελιά νοστιμιάς μπορούμε να τοποθετήσουμε μερικά φύλλα φρέσκου βασιλικού.

πίτσα
Εκτέλεση:
  1. Πρώτα ετοιμάζουμε τη ζύμη Σ΄ένα μπωλ ρίχνουμε το αλεύρι και το λάδι. Ανακατεύουμε με τα χέρια ώστε το αλεύρι να απορροφήσει το λάδι.
  2. Προσθέτουμε τη μαγιά, τη ζάχαρη, το αλάτι και σταδιακά το χλιαρό νερό, συνεχίζοντας να ανακατεύουμε με τα χέρια το μείγμα.
  3. Ζυμώνουμε για 5 λεπτά μέχρι να γίνει μία μαλακή ζύμη. (Σε περίπτωση που κολλάει στα χέρια μας η ζύμη προσθέτουμε λίγο αλεύρι ακόμη. Σε περίπτωση που είναι σκληρή η ζύμη, ρίχνουμε στην παλάμη μας λίγο νερό και συνεχίζουμε να ζυμώνουμε).
  4. Μόλις είναι έτοιμη η ζύμη μας, την σκεπάζουμε με μία καθαρή πετσέτα και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
  5. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Σ΄ένα μικρό κατσαρολάκι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και τον συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας, ελάχιστο αλάτι, πιπέρι και ρίγανη. Αφήνουμε να πάρει μία βράση και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
  6. Ετοιμάζουμε τα υλικά που θα βάλουμε στην πίτσα. Κόβουμε σε φέτες (ψιλές ή χοντρές ανάλογα πώς μας αρέσει), το κρεμμύδι, την ντομάτα, την πιπεριά, τα αλλαντικά και το τυρί για τοστ.
  7. Τελικό στάδιο. Αφού έχουν περάσει τα 30 λεπτά, η ζύμη μας έχει φουσκώσει και διπλασιαστεί. Την βάζουμε στον πάγκο της κουζίνας και την ζυμώνουμε ελαφρά για δευτερόλεπτα.
  8. Την απλώνουμε σ’ ένα λαδωμένο ταψάκι.
  9. Από το κατσαρολάκι παίρνουμε λίγη σάλτσα ντομάτας και την απλώνουμε κι αυτή πάνω στη ζύμη.
  10. Την υπόλοιπη σάλτσα τη μοιράζουμε σε βαζάκια και την φυλάμε κι αυτή στην κατάψυξη για επόμενες χρήσεις.
  11. Αφού έχουμε απλώσει ομοιόμορφα τη σάλτσα πάνω στη ζύμη, βάζουμε μία – μία περιμετρικά τις φέτες ντομάτας που έχουμε κόψει.
  12. Από πάνω βάζουμε τις φέτες από το κρεμμύδι και από πάνω από το κρεμμύδι βάζουμε τις φέτες πιπεριάς.
  13. Στη συνέχεια βάζουμε την μορταδέλα και το τυρί για τοστ. Καλύπτουμε όλη την επιφάνεια της πίτσας με μπόλικο τριμμένο τυρί.
  14. Έχουμε ήδη προθερμάνει τον φούρνο μας στους 230 βαθμούς.
  15. Βάζουμε το ταψάκι μας με την πίτσα στον φούρνο, ψήνουμε για 30 λεπτά μέχρι να γίνει χρυσαφένια η ζύμη και να λιώσουν τα τυριά.

Καλή Απόλαυση!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ