Συνταγή: Όλα τα μυστικά για να φτιάξετε το πιο νόστιμο κουλούρι με σουσάμι!

Αν σας αρέσει το κουλούρι Θεσσαλονίκης, σας λέμε όλα τα μυστικά για να ζυμώσετε το δικό σας και να πλημμυρίσει το σπίτι σας με άρωμα ξεροψημένου σουσαμιού! Απλώς… σηκώστε τα μανίκια!

Συνταγή: Αυθεντικό κουλούρι Θεσσαλονίκης από τα χέρια σας
Συνταγή: Αυθεντικό κουλούρι Θεσσαλονίκης από τα χέρια σας

Υλικά:

1 κιλό αλεύρι για ψωμί

500 γραμμ. νερό χλιαρό

1 κ.σ. αλάτι

2 κ.σ. ζάχαρη

2 φακελάκια μαγιά ξηρή

1 φλιτζ. μαργαρίνη λιωμένη

1 κ.σ. ταχίνι

2 φλιτζ. σουσάμι

Εκτέλεση:

Κοσκινίζουμε σε μια λεκάνη το αλεύρι με το αλάτι, τη ζάχαρη και τη μαγιά. Προσθέτουμε λίγο-λίγο το νερό, το ταχίνι και τη λιωμένη μαργαρίνη κι ανακατεύουμε να αρχίσουν τα υλικά να αναμειγνύονται και να δένουν.

Μόλις το μείγμα αρχίζει να μαζεύεται σε ζύμη, μεταφέρουμε σε αλευρωμένο πάγκο και ζυμώνουμε με τα χέρια μέχρι να γίνει η ζύμη μας λεία και ελαστική.

Χωρίζουμε τη ζύμη σε 18 μπαλάκια και στη συνέχεια τα ανοίγουμε σε κορδόνια. Ενώνουμε τις άκρες τους να πάρουν σχήμα κουλουριού και τα βουτάμε ένα-ένα πρώτα σε ένα μπολ με νερό και στη συνέχεια σε ένα πιάτο με σουσάμι, να καλυφθούν καλά.

Στη συνέχεια, βάζουμε τα κουλούρια σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα, σε απόσταση μεταξύ τους. (Χρησιμοποιούμε δύο λαμαρίνες.) Τα αφήνουμε για 30΄ σε θερμό μέρος να φουσκώσουν.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 230οC, στις αντιστάσεις και βάζουμε κάτω-κάτω ένα ταψί γεμάτο νερό. Ψήνουμε τα κουλούρια για 20΄, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν αφράτα και τραγανά.

Συνταγή: Όλα τα μυστικά για να φτιάξετε το πιο νόστιμο κουλούρι με σουσάμι!
Συνταγή: Όλα τα μυστικά για να φτιάξετε το πιο νόστιμο κουλούρι με σουσάμι!

Photo credit: istock

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ, , , ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ