Ένα κέικ χωρίς πολλές ενοχές, αλλά με βελούδινη υφή, γεμάτο γεύση και αρώματα

Είτε με τον πρωινό καφέ είτε συνοδεύοντας ένα απογευματινό κρύο τσάι ή μια δροσερή λεμονάδα, ένα κέικ πρέπει να υπάρχει σε κάθε σπίτι. Πρωτοτυπήστε με τη συγκεκριμένη συνταγή, η οποία είναι ελαφριά και γεμάτη αρώματα από lime και ελαιόλαδο.

κέικ
To γιαούρτι κάνει αυτό το κέικ πολύ ελαφρύ και πολύ αφράτο.

Υλικά:

200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
1/3 φλ. ελαιόλαδο
1 φλ. ζάχαρη
Ξύσμα από 1 lime
1/2 φλ. χυμό lime
2 αβγά
2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
Ξύσμα lime και ζάχαρη άχνη για γαρνίρισμα

Εκτέλεση:

Βάζουμε στον κάδο του μίξερ τα αβγά, το αλάτι και τη ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν και να γίνουν σαν κρέμα.

Προσθέτουμε το χυμό και το ξύσμα lime, το γιαούρτι και το ελαιόλαδο και συνεχίζουμε το χτύπημα να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Στη συνέχεια, κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το μπείκιν πάουντερ κι ανακατεύουμε απαλά με σπάτουλα, ώσπου να πάρουμε μία λεία και αφράτη ζύμη.

Λαδώνουμε ή βουτυρώνουμε καλά μια στρογγυλή φόρμα για κέικ κι αδειάζουμε μέσα το μείγμα.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις για 50΄ περίπου, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια του κέικ και, τρυπώντας το, η μύτη του μαχαιριού να βγαίνει στεγνή.

Το αφήνουμε να κρυώσει για 15΄, το ξεφορμάρουμε προσεκτικά και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη. Διακοσμούμε με ξύσμα lime και σερβίρουμε.

Το τέλειο συνοδευτικό για μια παγωμένη λεμονάδα.

Photo credits: istock

    ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΓΕΥΣΤΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ, , ,

    Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
    ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ