Φτιάξτε με υλικά που σίγουρα έχετε στο ψυγείο σας την πιο νόστιμη γλυκιά πίτα για ένα ελαφρύ επιδόρπιο.
Τα υλικά που όλοι έχουμε στο σπίτι συν μια συσκευασία φύλλων κρούστας είναι αρκετά για να φτιάξετε το πιο απολαυστικό, γρήγορο και εύκολο γλυκό, που μοιάζει με μπουγάτσα ή γαλατόπιτα.
Υλικά:
6-7 φύλλα κρούστας
420 ml γάλα εβαπορέ ή 800 ml φρέσκο
4 αβγά
250 γρ. ζάχαρη
100 γρ. βούτυρο
2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 βανίλια ή 1 κ.γ. βανίλια υγρή
Ξύσμα λεμονιού
Κανέλα και ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
Εκτέλεση:
Σε καλά βουτυρωμένο ταψί τοποθετούμε τα φύλλα το ένα δίπλα στο άλλο, «τσαλακωμένα». Βάζουμε το βούτυρο να λιώσει και περιχύνουμε τα φύλλα.
Ψήνουμε τα φύλλα σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς Κελσίου περίπου, για 13-15 λεπτά μέχρι να αποκτήσουν ένα χρυσαφί χρώμα.
2Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα ελαφρά το γάλα, το νερό, το αλεύρι, τη ζάχαρη, το ξύσμα και τη βανίλια σε κατσαρόλα. Αποσύρουμε το μείγμα από τη φωτιά, πρσοθέτουμε τα αβγά χτυπημένα κι ανακατεύουμε καλά με σύρμα.
Περιχύνουμε τα ψημένα φύλλα με το υγρό μείγμα και βάζουμε ξανά στο φούρνο για 15-18 λεπτά περίπου. Μόλις ψηθεί η πίτα, την κόβουμε σε κομμάτια και την πασπαλίζουμε με άχνη και κανέλα.
Photo credits: istock