Συχνά θέλουμε να φάμε κάτι γλυκό, αλλά συνήθως το αποφεύγουμε αφού σκεφτόμαστε τις θερμίδες.
Με αυτή τη συνταγή, θα μπορείτε να απολαύσετε ένα γλυκό, εύκολο, νόστιμο και με λίγες θερμίδες. Για να το φτιάξετε θα χρειαστείτε μόνο 3 υλικά.
700 γρ. φυστίκια
4-5 κουταλιές σούπας μέλι
400 γρ. μαύρη κουβερτούρα
30 γρ. λευκή κουβερτούρα (για γαρνίρισμα)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μούλτι κάνετε σκόνη τα φυστίκια. Τα μεταφέρετε σε ένα μπολ και προσθέτε το μέλι. Φοράτε γάντι στο χέρι σας και ανακατεύετε καλά μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη μάζα.
Βάζετε τη ζύμη σε ένα αντικολητικό χαρτί στην σκεπάζετε με μεμβράνη. Μετά, την ανοίγετε με έναν πλάστη-τόση όση το ταψί που θα την μεταφέρετε- .
Στη συνέχεια, μεταφέρετε την ζύμη σε ένα ταψί μαζί με το αντικολητικό χαρτί και βγάζετε τη μεμβράνη.
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνετε την μαύρη κουβερτούρα και λίγο ελαιόλαδο για να λιώσει πιο εύκολα. Αφού η σοκολάτα γίνει ρευστή, ρίχνεται τη μισή ποσότητα πάνω στη ζύμη και την απλώνετε καλά να πάει παντού. Μεταφέρετε το ταψί στο ψυγείο για μια ώρα περίπου μέχρι να παγώσει.
Μετά βγάζουμε το ταψί από το ψυγείο, και αναποδογυρίζετε την ζύμη και ρίχνετε την υπόλοιπη λιωμένη κουβερτούρα και την απλώνετε παντού. Με την λευκή κουβερτούρα (που την έχετε λιώσει με τον ίδιο τρόπο όπως τη μαύρη) κάνετε σχέδια κατά μήκος της ζύμης. Με ένα καλαμάκι από σουβλάκι κάνετε το σχέδιο (που θα δείτε στο βίντεο παρακάτω) και βάζετε ξανά στο ψυγείο για μια ώρα να παγώσει καλά.
Βγάζετε από το ψυγείο, κόβετε και σερβίρετε.
Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση παρακάτω: